Peruk Nasıl Temizlenir?

Peruk Nasıl Temizlenir?

Gerek tıbbi rahatsızlıklardan kaynaklı gerekse saçınızdan memnun olmadığınız zamanlarda kullanabileceğiniz saçınıza alternatif olarak üretilen peruklar renk renk hayatımıza eşlik eden öğelerdir. Hem sentetik saçtan hem de doğal saçtan yapılan peruklar kişilerin tercihine göre dizayn edilebilmektedir. Kendi saçlarınız için gösterdiğiniz özeni peruklarınız da beklemektedir. Aksi halde duruşu, rengi değişen ve koku oluşturmaya başlayan peruklarınız istediğiniz görünümü sizlere sunmayacaktır.

Peruk Temizleme Yöntemleri

Kişisel özelliklerden dolayı tercih edilen perukların temizliği görünüm ve sağlık için gereklidir. Peruklarınız için temizleme aralığınız yaşama şekliniz, vücudunuzun terleme miktarı ve peruğunuzun ne kadar sürede kirlendiğine göre değişmektedir. Genel olarak baktığımızda ise ortalama olarak 10-14 günde bir peruklarınızı temizlemelisiniz.

  • Kullandığınız peruğunuzu devamlı olarak iğne uçlu peruk tarakları ya da geniş dişli bir tarak ile tarayınız. Ancak peruk için kullandığınız tarağınız özel olsun, başka yerlerde kullanmayınız. Eğer kullanırsanız peruğun dokusundan dolayı saçlarınızın elektriklenmesi artar.
  • Peruk fırçası haricinde seçecek olduğunuz fırçaların uçlarının yumuşak kıllı olmasına özen gösteriniz. Aksi takdirde peruğunuzun yapısının bozulmasının yanı sıra perukta bulunan saçlar azalacaktır.
  • Kirlenen peruklarınızı yıkamadan önce perukta oluşan kırışıklıkları ve düğümleri ellerinizle ya da bir fırça yardımı ile iyice açınız. Ortalama olarak 2 litrelik bir suya ceviz büyüklüğünde şampuan ekleyerek peruk için yıkama suyu hazırlayınız. Hazırlamış olduğunuz karışımın içerisinde peruğunuzu 3 ile 5 dakika arasında bir süre bekletiniz. Bu süreçte peruğunuzu nazik hareketler ile ileri geri yaptırınız. Peruğunuzu kirlerden iyice arındırdıktan sonra soğuk suda detaylıca durulayınız. Sonrasında bir havlu içerisine peruğunu koyunuz ve havlu yardımıyla tampon hareketler ile peruğunuzu kurulayınız. Ayrıca peruğunuzu kurutmak için peruk standınızdan da faydalanabilirsiniz. Peruğunuzu yıkadıktan sonra peruk standına asınız ve kendi haline kurumaya bırakınız. Ancak asla peruğunuzu kurulamak adına sıkıştırmayınız. Temizlediğiniz peruğunuzu 6-8 kere rahatlıkla temiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Temizlenen peruklarınız kullanmadığınız zamanlarda katlayarak saklamamalısınız. Kullanmadığınız zamanlarda peruklarınızı peruk standınızda bekletiniz. Bu sayede peruğunuz biçimini koruyacak ve daha uzun kullanım süresi sağlayacaktır.
  • Peruğunuzu kullandığınız süre zarfında peruğunuzu güneşten korumak adına saç serumları, silikon içerikli spreyleri kullanmamalısınız.
  • Peruklarınızın biçiminden ya da boyundan sıkıldığınız zamanlarda biçimlendirme ve kesim işleri için bir kuaförden yardım almalısınız.

TAVSİYE: Peruklarınız için bakım yapılacağı zaman bu işlemi evde yapmak yerine saç bakım merkezlerinizden yardım almanız tavsiye edilmektedir. Böylelikle hem biçimlendirilmesi hem de temizliği yapılan peruklarınızın kullanım süresi uzayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ