Pirinç Unu Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Pirinç Unu Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Bebeklerde ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi oldukça önemlidir ama 6 ay sonrasında ek gıdalara geçilebildiği için pirinç unu da kullanılmaya başlanabilir.

Pirinç Unu Maması Kaç Aylıkken Verilir?

Bebeklerin 6 aya kadar herhangi bir gıda olması kesinlikle uygun değildir. Henüz bebeklerin vücut sistemi katı gıdalar için elverişli hale gelmediği için yalnızca anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Bu beslenme sürecinde, yani yalnızca anne sütünü tüketmesi, çocuğun gelişimini oldukça hızlandırdığı için herhangi bir ek gıda kullanılmasına da gerek kalmamaktadır.

Bebekler 6 ay sonunda yavaş yavaş ek gıdalara geçmeye başlarlar. Fakat yine de hala katı gıdaları tüketmekte ve hazmetmekte zorluk çektikleri için bu gıdaların da mümkün olduğunca öğütülmüş bir şekilde verilmesi gerekir. Pirinç unu dediğimiz gıda da, bu katı gıdalardan yalnızca biridir. Pirinç unu, pirincin toz haline getirilmesiyle meydana gelen bir gıda olduğu için yalnızca bu şekilde verilmelidir.

Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

1-)Yeni Doğan Bebek Bakımı

Yeni doğan bebekler ilk 3 ay oldukça hassas olurlar. Cilt problemleri, enfeksiyonlar gibi meydana doğabilecek problemlerden ötürü her zaman dikkatli olmak gerekmektedir.

Yeni doğan bebek bakımında öncelikle bebeğinizi kimyasal ürünlerden uzak tutmanız gerekmektedir. Ve ilk doğduğu andan itibaren emzirmeye başlamalısınız. Anne sütünü hemen almaya başlaması, bebeğin bağışıklık sistemini de o denli güçlendirecektir. Aynı zamanda yeni doğan bebekler herhangi bir gıda ile beslenemediği için burada da sadece anne sütü devreye girmektedir. Yeni doğan bebeklerde beslenme aralığı 2,5 saatte 1 olmalıdır.

Yine bebeklerin ağlamaları her zaman hastalık belirtisi olamayacağı için, sık sık kakasını da kontrol etmelisiniz. Herhangi bir farklılık gözlemlediğiniz takdirde direkt olarak doktoru ile iletişime geçebilirsiniz. Cildinde döküntü, kızarıklık, morarma gibi problemler meydana geliyorsa yine direkt olarak doktor kontrolünde muayene edilmesi gerekmektedir.

Yeni doğan bebeğinizi ilk zamanlarda dışarı ile buluşturmak genelde hoş bir sonuç ile sonlanmadığından, mümkün olduğunca en az 3 aylık oluncaya dek dışarı ile temas ettirmemeye çalışmalısınız. Yine dışarıya çıkarıyorsanız da sık sık bebeğinizi gözlemlemelisiniz. Dumana, ısıya ya da güneşe karşı herhangi bir alerjisi olup olmadığını da rahatlıkla anlayabilirsiniz.

2-)6 Ay Ve Sonrası İçin Bebek Bakımı

6 ayına ulaşmış bebekler yeni doğanlara göre bağışıklık ve sindirim sistemi olarak güçlendiğinden, ek gıdalara geçebilmektedir. Bu yüzden öğütülmüş gıdalar ile ya da doğal meyve suları ile beslenmesine başlayabilirsiniz. Hareketlenmeye başladığı zamanlar olduğu için evdeki eşyalara dikkat etmeli ve evin içinde çocuğun ulaşabileceği yerlerde keskin, küçük materyaller bırakmamalısınız.

Mümkün olduğunca kendi haline bırakmalı ve günümüzde sıkça karşılaşılan televizyon ya da telefon ile bebeği sindirmeye çalışmamalısınız. Küçük yaşından bu yana telefon ya da televizyon ile büyümüş çocukların gelişiminde problemler meydana geldiği için bu konu oldukça hassastır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ