Pizza Kaç Dakikada Pişer?

Pizza Kaç Dakikada Pişer?

Pizza genellikle atıştırmalık olarak görülen bir yiyecektir. İnsanlar gezmek için dışarı çıktığında gidip biz pizzacıda pizza yerler ya da evde yemek yok ise ilk tercihlerin başında pizza sipariş etmek gelir.

Pizza Kaç Dakikada Pişer?

Evde yapılan pizzayı önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar bekletmek pizzanın pişmesi için yeterli olacaktır. Evde yapılan pizzayı ara ara fırında kontrol etmek yararlı olacaktır. Böylece pizzanın altındaki hamurun yanmadığından emin olunabilir. Bunun yanı sıra pizzanın üzerindeki kaşarlarda yanmadan pizza pişirilebilir.

Eğer pizza evde yapılmamış marketten alınmış ise dondurulmuş gıdadır. Doldurulmuş pizza çözündükten sonra evde yapılan pizzanın aksine daha kısa sürede pişer. Hazır alınmış dondurulmuş pizza zaman açısından daha pratiktir. Dondurulmuş pizzayı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar bekletmek pizzanın çözünüp yenebilecek kıvama gelmesi için yeterli olacaktır. Ancak insan sağlığı açısından hazır şekilde alınıp dondurulmuş pizza yerine evde yapılan pizzayı tüketmek daha yararlı olacaktır. Dondurulmuş gıdaların bozulmaması ve raf ömrü uzatılması için yabancı maddeler eklenmektedir. Bu da insan için yararlı olmayacaktır.

Pizza Pişirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Pizza kısa sürede pişsin diye çok yüksek derece pişirip sürekli derece ayarları ile oynamak yanlıştır. Çok yüksek derecede pişirilen pizzanın hamuru kısa sürede gevrek halini alacaktır fakat üst kısmında kalan pizza malzemeleri gereken şekilde pişmeyecektir. Eğer üstte kalan malzemelerin pişmesi beklenirse de pizza hamuru yanacaktır.
  • Pizzanın yeterli miktarda piştiğinden emin olmak için ara ara pizza kontrol edilmelidir. Böylece pizza yanmadan istenilen miktarda pişirilir.
  • Pizza fırında pişirilirken fırın tepsinin içine konur. Pizza hamurunun fırın tepsisine yapışmaması için alüminyum folyo ya da yağlı kağıt fırın tepsisi boyutunda kesilerek fırın tepsisinin üzerine konur. Daha sonra pizzalar fırın tepsisi üzerine yerleştirilir. Böylece pizzalar fırın tepsisine yapışmaz ve fırın tepsisinden pizzalar alınırken daha rahat edilir.
  • Eğer dondurulmuş pizza fırında pişiriliyor ise pizza kontrol edilirken pizzanın orta noktasına dikkat edilmelidir. Bazen orası pişmeyip sulu kalabiliyor. Duruma göre eğer o nokta pişmedi ise pizzanın yanmamasına dikkat edilerek pizzanın pişirilme süresi dikkatli bir şekilde uzatılabilir.
  • Pizza hamurunun kalınlığı pizzanın pişirilme süresini etkileyecektir. Eğer hamur kalın ise daha geç pişer. Pizzanın hamurunun ince olması gerekir. Bu sayede hamur piştiğinde daha gevrek olacaktır. Pizza hamuru kalın olur ise pizzanın lezzeti hamur tadının baskınlığından tam alınamayacaktır. Bu nedenle pizza hamurunun ince olmasına özen gösterilmelidir.
  • Pizzanın pişirilme süresi fırına göre de değişiklik gösterebilir. Bazı fırınlar daha geç bazı fırınlar daha erken ısınabiliyor. Bu nedenle pizza pişirilirken dikkat edilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ