Protein Tozu Buzdolabında Saklanır mı?

Protein Tozu Buzdolabında Saklanır mı?

Protein tozunun buzdolabında saklanması aslında doğru değildir. Protein tozu saklarken oldukça dikkatli olmak gerekmektedir evet, serin bir ortam da şarttır fakat buzdolaplarındaki nem oranı protein tozu için fazla olduğundan, doğru bir saklanma ortamı değildir.

Protein Tozu Buzdolabında Saklanır Mı?

Protein tozu saklarken ortamın kuru ve nemsiz olması oldukça önemlidir. Buzdolabı bu konuda ne kadar ideal bir saklama alanı gibi gözüküyor olsa da nemlendirme özelliğinden dolayı maalesef uygun değildir. Bunun yerine evinizde varsa kiler tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Protein tozu çabuk mikroorganizma üretebilecek bir yapıdadır. Bu yüzden muhafaza edildiği yerde nem, rutubet, su kesinlikle olmamalıdır.

Protein Tozu Nasıl Saklanmalıdır?

Protein tozu saklarken, bulunduğu ortamın kuru ve serin olması gerektiğini söylemiştik. Protein tozunun varsa eğer kendi teneke kutusu, yoksa da cam kavanoz ve teneke kutu içerisine boşaltılması gerekmektedir. Plastik kaplar da bu ürünü saklamak için yeterli düzeyde uygun değildir.

Protein tozunu başka bir kutuya boşaltırken dokusunun topak topak olmamasına bilhassa dikkat edin. Eğer topaklanma var ise ya su değmiştir ya da nemli bir ortamda kalmıştır. Çabuk tüketmeye çalışmalısınız ya da topaklanmış kısmı atmalısınız. Bu tür bir durumda protein tozunu bekletip sonra tüketmek sağlığa zarar verecektir. Yine bu tozun beklediği alanın 28 derece ila 30 derece arasında olmasına da dikkat etmelisiniz.

Protein tozları kesinlikle doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Saklarken hava almadığına emin olmalı ve bulunduğu yerin de kapalı olduğuna emin olmalısınız. Protein tozlarını mutfak dolaplarınızda saklayabilirsiniz. Fakat yanında herhangi bir besin olmadığına da ayrıca dikkat etmelisiniz.

Protein Tozu Kullanırken;

Protein tozu daha çok sporcuların kullandığı bir gıdadır. Aslında vücut için gerekli olan protein miktarının yediklerimizden değil de ek gıda olarak aldığımız bir tozdur. Eğer günlük yaşantınızda vücudun istediği proteini zaten tüketiyorsanız ekstra olarak protein tozu kullanmanıza gerek yoktur. Vücut alması gereken miktardan fazla protein alırsa kilo alımına sebep olabilmektedir. Eğer sadece protein tozu kullanacaksanız muhakkak bu ürünün yanında spor yapmanızı öneririz. Böylece daha gözle görülür bir şekilde faydasını göreceksiniz.

Protein Tozunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Protein tozunun bozulduğunu anlamak oldukça kolaydır. Belki de bozulduğunu en çabuk belli eden gıdalardan biridir. Sadece kullanırken her zaman dikkatli olmak gerekir.

  • Protein tozu topaklanmış veya böceklenmiş ise kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir. Şöyle ki, çabuk mikroorganizma üretebildiği için, bozulduğu zaman direkt görüntüsüne yansır. Özellikle son kullanım tarihi geçmiş ise kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir.
  • Protein tozunu kokladığınız zaman kokusu sizi rahatsız etmemelidir. Eğer garip kokular alıyorsanız yine bu ürünü kesinlikle tüketmemenizi öneririz.

NOT: Protein tozları son kullanma tarihine ya da muhafaza şekline göre bozulabilmektedir. Bu yüzden saklarken her zaman bulunduğu ortama dikkat etmeli ve eğer kendi kutusu ile saklamıyorsanız, son kullanma tarihini muhakkak sakladığınız kutuya not etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ