Arabadan Süt Kokusu Nasıl Çıkar?

Arabadan Süt Kokusu Nasıl Çıkar?

Arabaya dökülen süt hemen müdahale edilip temizlendiği takdirde yoğun kalıcı bir kokuya sebep olmamaktadır. Eğer süt bozulmaya başlamışsa ya da farklı bir karışım ile kullanılmış ise o zaman kokuya sebep olabilir. Aynı şekilde süt, döküldüğü zaman uzun süre beklemesiyle de oldukça rahatsız edici bir kokuya dönüşmektedir. Bu kokudan kurtulmak için sanıldığı kadar zor değildir.

Arabadan Süt Kokusu Nasıl Çıkar?

Süt dikkatli bir şekilde muhafaza edilmediğinde hızlı bir şekilde bakteri üretebilen ve bundan dolayı da çabuk bozulan bir üründür. Arabaların içerisinin de normal oda sıcaklığı seviyesinde ya da özellikle yaz aylarında daha da sıcak olduğunu düşünürsek, süt kolay bir şekilde bozulabilir. Bozulmasa dahi, arabaya süt döküldüğü zaman hızlı bir şekilde müdahale edilmezse, yukarıdaki saydığımız nedenlerden dolayı meydana çıkacak koku haftalarca gitmez, tamamen gitmiş dahi olsa psikolojik olarak o koku sürekli burnunuza gelir.

  • Böyle bir durumda yapılması gereken ilk müdahale sütün döküldüğü bölgeyi temizlemek olacaktır. Eğer aracınızın paspasına dökülmüş ise o paspası bir süre araca sokmamanızı iyice bir temizledikten sonra tekrar kullanmanızı öneririz. Eğer koltuklara dökülmüş ise direkt olarak silmelisiniz. Özellikle karbonat, limon gibi doğal temizleyici ürünlerden yardım alabileceğiniz gibi sprey halinde, araçlar için özel olarak satılan temizleyici kimyasallar da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde aracınızı bol bol havalandırmalısınız. Genellikle bu gibi durumlar evden uzakta olunduğu zaman ve arabada küçük çocuk varsa başa gelen durumlardır. Bu yüzden her ihtimale karşı aracınızda temiz bir bez, araç temizliğinde kullanabileceğiniz kimyasallar bulundurmalısınız.
  • Tüm yaptıklarınıza rağmen aracın içindeki kokudan kurtulamadıysanız eğer bir oto yıkamacıya giderek aracınızdaki kokudan bahsedebilir ve aracınızı temizlettirebilirsiniz. Böylece aracınızın ile daha fazla uğraşıp vakit harcamamış olursunuz.

Araç İçinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • Mümkün olduğunca bir şey yiyip içmemeye dikkat etmelisiniz. Araçların içleri genelde klimadan ya da havadan dolayı oldukça sıcak olabiliyor. Böyle bir durumda araca dökülebilecek her gıda içeriğindeki havadan dolayı çabuk bir şekilde bozulabilir ve sizi oldukça rahatsız eden ve günlerce sürecek bir koku mahkumiyetine bırakabilir.
  • Aracınızda her zaman ıslak mendil, özel temizleyici spreyler ve temiz bir bez bulundurmalısınız. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda erken müdahale edebilmeniz açısından bu ürünleri bulundurmanız oldukça gerekli olacaktır.
  • Aracınızı sık sık havalandırın. Aracın içinde herhangi bir gıda dökülmese bile bakım ve araç içindeki düzen için aslında bu önemlidir.
  • Aracınızı kullanma sıklığınıza da bağlı olarak 15 günde 1, ayda 1, 40 günde 1 gibi belirlemiş olduğunuz periyotlar ile temizletmelisiniz. Bu temizlik sadece dış yıkama değil, iç – dış, koltuklar olmak üzere arabanızın yer alanının temizlendiği bir yıkama olmalıdır.
  • Araç içinde hayvan ya da çocuk bineceği zaman özellikle bir şeyler de içeceğini biliyorsanız, oturacağı alana örtü sererek de yine aracınızın kirlenmesinin ve kokmasının önüne geçebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ