Saç Boyası Ciltten Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Ciltten Nasıl Çıkar?

Saçların boyanması esnasında saç boyasının yanlışlıkla cilde değmesi ya da özellikle şakak bölgelerinde ve yüzün ön bölgesindeki saçların diplerinin boyanması esnasında sık sık cilt saç boyası ile boyanmaktadır.

Saç boyasının cilde değmesi sonucu hemen leke oluşumu gerçekleşmez. Genellikle saç boyasının sürüldüğünün görülmemesi sonucu ciltte saç boyasının rengine bağlı olarak leke oluşumu gözlenir.

Saç boyasının ciltten çıkarılması için yapılması gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat edersiniz kolayca saç boyası lekelerinden kurtulabilirsiniz.

1-) Hemen Müdahale Edin

Saç boyalarının cildinize değdiğini gördüğünüz anda müdahale ediniz. Saç boyaları ne kadar az cildinizle temas eder ise o kadar daha az leke oluşumu gözlenir ve oluşan leke o kadar çabuk ciltten çıkar. Bu sebeple saç boyasının cildinize değmesi durumunda hızlıca ıslak bir bez ile siliniz.

2-)Kolonyalı Bez Kullanın

Saç boyalarının ciltte oluşturduğu lekelerin silinmesinde ve giderilmesinde kolonya sık sık tercih edilmektedir. Saç boyasının leke yaptığı yerlerin kolonya dökülmüş pamuk ile silinmesi gerekmektedir.

Kolonyanın bulunmadığı yerlerde kolonyalı mendiller ya da ıslak mendiller kullanarak da cildinizde oluşan saç boyası lekelerinden kurtulabilirsiniz.

3-) Sigara Külü ile Ovun

Sigara külü kullanımı çok fazla kişi tarafından bilinmese de eskiden kuaförlerin dahi kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntem zahmetli oluşu ve etrafı kirletmesinden dolayı artık çok sık tercih edilmemektedir.

Sigara külü ile saç boyası lekesi olan ciltlerinizi ovalayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken cildinizi tahriş etmemeye dikkat ediniz.

NOT: Saç boyama esnasında ciltte leke oluşumunu önlemek için saç boyasının bulaşabileceği yerlere saçı boyamadan önce vazelin ya da benzeri yağlı bir krem sürmek alternatif bir yöntemdir. Bu sayede saç boyası sürülse dahi ciltte leke oluşumu gerçekleşmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ