Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir?

Salamura Yaprak Tuzu Nasıl Giderilir?

Mevsiminde toplanan yapraklar daha sonra yemek yapılmak için saklanabilir. Yaprakların saklanma yöntemi salamura yaparak beklemekten geçer. Salamura yapılan yapraklar tuzlanarak pet şişe veya cam saklama kaplarına koyulur. Genellikle şişe veya kavanoz kullanılır. Marketten alınan salamura yapraklar ise poşetler içinde bulunabilir. Yaprakları salamura yaparak korumak, mevsimi olmadığı zamanlarda da kullanabilmek için tercih edilen bir çözümdür.

Salamura Yaprak Çok Tuzluysa

Salamura yaprak çok tuzlu olduğunda bunun sebebi pişirilmesi veya salamura yöntemi kullanılırken fazla tuz koyulması olabilir. Salamura yapraklar çok tuzlu olabilir. Bunun nedeni salamura yönteminde tuz kullanılmasıdır ve gayet doğaldır. Salamura yapılırken tuz ayarı gereğinden fazla olduğunda salamura yaprakların tuzlu tadını azaltmak için bazı çözümler bulunmaktadır.

Salamura Yaprak Yaparken Tuzu Nasıl Ayarlanır?

Salamura yaprak, sarma için ihtiyacınız olan yaprakları taze olara saklamanın en yaygın yoludur. Salamura yapmak için yaprakları hazırlayın. Yaprakları on veya yirmi adet civarında destekleyerek üst üste ayırın. Salamura için yemeklik tuz değil deniz tuzu veya kaya tuzu kullanın. Tuzun üzerine bol kaynar su ilave edin. Desteler halinde ayırdığınız yaprakların iç kısmında saplara denk gelecek şekilde tuz ilave edin. Yaprakları kapalı olarak bükün. Sıcağa dayanıklı bir kapta üst üste desteleri sıralayın.

Hazırladığınız tuzlu kaynar suyu yaprakların üzerine dökün. Yapraklar taşmaması için üzerine kavanoz gibi bir obje koyabilirsiniz. Yapraklar yumuşadıktan sonra ve su ılık hale geldikten sonra yaprakları kavanoza yerleştirin. Kavanoza tekrar birkaç kaşık tuz attıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Salamura yönteminde bolca tuz kullanıldığı için tuzun az kullanılması konserve etkisini azaltacaktır. Salamurada tuzun çok kullanılması ise lezzetini bozabilir. Bu yüzden yaprak sayısına göre tuz ayarının yapılmasına ve dengeli olmasına dikkat edilmelidir.

Pişen Yaprak Sarmanın Tadı Çok Tuzluysa

Salamura yapraklar çok tuzluydu ve bahsettiğimiz yöntemleri uygulamadan, müdahale etmeden pişirdiniz. Sonuç olarak yaptığınız sarmanın tadı çok tuzlu oldu. Bunu nasıl düzeltebilirsiniz? Yaptığınız sarmanın tuzlu tadını bastırabilmek için yanında salçalı tuzsuz bir sos veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Böylelikle yaprak sarmanızın tuzlu tadı tuzsuz bir sos ile dengelenmiş olacaktır. Bu oldukça pratik ve tercih edilen bir yöntemdir. Sos ile tüketildiği takdirde tuzlu tat çok keskin bir şekilde hissedilmeyecektir.

Salamura yaprağı taze tutulmak için tuzlanır. Salamura işlemi yapılan yaprakların tatlarındaki fazla tuzluluk bundan kaynaklı olabilir. Belirttiğimiz yöntemleri deneyerek siz de salamuranın tuzlu olduğu durumlarda bunu geçirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ