Salata Yapmanın Püf Noktaları

Salata Yapmanın Püf Noktaları

Diyet yaparken beslenmekte zorluk çekiyorsanız salata yapmanın püf noktaları ile birlikte çok daha lezzetli olacak salatalar hazırlayabilir ve kilo alma riski olmadan dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Ülkemizde salatanın önemi oldukça büyüktür. Diğer birçok ülkede tek başına bir öğün olarak kullanılan salata ülkemizde ana yemeklerin yanında sunulan bir alternatif olarak tüketilmektedir. Tüm dünyada büyük bir zevkle tüketilen salatanın oldukça fazla çeşiti bulunmaktadır. Amerikan salatası, Rus salatası, çoban salata, Akdeniz salatası ve çok daha fazlası ülkemizde tercih edilen salata türleri arasında yer almaktadır. Sadece yeşillikler ile de üretebileceğiniz salataları aynı zamanda farklı soslar ile süsleyebilir ve damak tadınıza uygun bir hale getirebilirsiniz.

Salata Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Salata yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanılacak malzemelerin taze olmasıdır. Kullanılacak malzemelerin taze olması salatayı çok daha lezzetli bir hale getirecektir.
  • Salata yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise temizlik unsurudur. Salata yaparken tüm malzemelerin en az 2 kere yıkanması gereklidir. Malzemelerin asla kumlu olmaması gereklidir. Gerekli durumlarda daha iyi bir temizlik için malzemeler elma sirkesinde bir süre bekletilmelidir.
  • Salata yaparken kullanılacak malzemeler kuru olmalıdır. Islak malzemelerin kuruması bekledikten sonra salata yapılmalıdır.
  • Kullanılacak salata malzemeleri yeni değil biraz eskiyle malzemelerin öncelikle buzlu suda bekletilmesi malzemelerin tazelenmesine yol açacaktır.
  • Salata yapacakların önem vermesi gereken diğer bir husus ise yeşilliklerin elle doğranması olacaktır. Özellikle marul vb. ürünlerin bıçakla doğranması gerekliliği doğru bilinen yanlışlardan birisidir.
  • Salatanın haşlanmış malzemeden yapılacak olması durumunda sebzeler öncelikle buharda haşlanmalıdır.
  • Salata farklı çeşitlere göre ufak boyutlarda ya da büyük boyutlarda doğranmalıdır. Örnek olarak çoban salata yapacak kişilerin sebzeleri çok ufak bir biçimde doğraması gerekmektedir.
  • Kuru soğan salataya eklenmeden önce acısının giderilmesi adına bir süre tuzlu suda bekletilmelidir.
  • Rende biçiminde yapılacak salataların rendenin en büyük kısmında rendelenmesine dikkat edilmelidir.
  • Soğan çeşitlerinin tamamı salataya en son malzeme olarak eklenmelidir.
  • Salataların erken hazırlanması durumunda ağzı kapaklı bir kap içinde buzdolabında bekletilmesi faydalı olacaktır.
  • Salataya en son ilave edilmesi gereken baharat çeşiti tuz olmalıdır.

En Çok Tüketilen Salata Çeşitleri Nelerdir?

En çok sevilen salata türleri arasında Amerikan ve Rus salataları gelmektedir. Bu iki salata çeşiti diğer salatalara göre farklıdır çünkü içinde mayonez de yer almaktadır. Bunların yanı sıra Akdeniz salatası, çoban salatası, bulgur salatası, roka salatası ve makarna salatası da çok sevilen salata türleri arasında yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ