Salça Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Salça Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Salça lekesi özellikle salçalı yemek yaparken ya da salçalı yemekleri yerken dikkatsizlikten ötürü dökülerek pantolonda, kıyafetlerde sık sık leke yapabilmektedir.

Salça lekesi çıkarılması zorlu lekelerden bir tanesidir. Bu sebeple salça lekesini çıkarırken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Püf noktalar ile pantolondan salça lekesinin çıkarılması aşağıda ayrıntılı şekilde anlatılmaktadır.

1-) Hemen Müdahale Edin

Salçanın pantolona dökülmesi durumunda sakın bekleme yapmayınız. Hızlı bir şekilde müdahale ediniz. Salçanın kurumasını ve kumaşa daha fazla yayılmamasını sağlamak için sert bir cisim ile ya da tırnağınız ile dökülen salçanın fazla kısmını kumaşın üzerinden alınız.

Salçanın temizlenmesinde yağlı olup olmaması büyük önem taşımaktadır. Yağlı bir salçanın bırakacağı leke çok daha fazla olacağından yağlı bir salçanın dökülmesi durumunda daha hızlı davranmak gerekmektedir.

2-) Tuz Dökün

Lekeyi yıkamadan önce salçanın ve yağının daha fazla kumaşa işlememesi ve lekenin yayılmaması için bol miktarda lekenin üzerine tuz dökünüz ve en az on on beş dakika bekleyiniz. Bu işlem lekenin kalıcı olmamasını sağlayan en önemli püf noktalardan biridir. Bu işlemi kesinlikle atlamayın.

3-) Bulaşık Deterjanı ile Yıkayın

Lekeli bölgedeki yağın kolay çıkmasını sağlamak amacıyla lekeli bölgeye az miktarda bulaşık deterjanı dökün ve eliniz ile yavaş yavaş çitileyiniz. Bu işlemi yaparken ılık su ile deterjanı köpürtebilirsiniz.

4-)Çamaşır Suyu Kullanın

Bulaşık makinesi ile müdahale yaptıktan sonra son olarak pantolondaki salça lekesinin ve yağının kesin olarak çıkması için çamaşır suyu kullanın. Renkli pantolonlar ve renkliler için olan çamaşır suyundan kullanınız. Çamaşır suyunu da döktükten sonra hızlı bir şekilde yıkanmasına dikkat ederek, uygun olan bir programda çamaşır makinesinde pantolonu yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ