Sararan Mermer Nasıl Temizlenir?

Sararan Mermer Nasıl Temizlenir?

Mermer temizliği hijyenik açıdan çok önemlidir. Mermerler evimizin hemen hemen her yerinden hoş görünüşünden ve kolay kullanımı açısından kullanılmaktadır. Özelikle evlerin mutfak ve banyolarında mermerler olmazsa olmazdır. Hijyenin ekstra daha fazla olması gereken mutfak ve banyoda mermer temizliği bu sebeple çok önemlidir.

Mutfakta özellikle yemek yağlarından ve buharlarından dolayı mermerler sık sık sararmakta ve kirlenmektedir. Bu durum çoğu ev kadının baş belası olmaktadır. Sararan mermerlerin adım adım temizliği için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz;

1-)Mermerler arasındaki tozları temizleyin

Mutfakta bulunan mermerlerde özellikle yemek yapılmasından dolayı yemek lekesi ve yağı çok sık mermerlerin sararmasına sebep olmaktadır. Sararan mermerin temizlenmesindeki ilk adım mermerler arasına giren kaba tozun ve yemek kırıntılarının temizlenmesidir.

Kırıntıları mermerler arasında temizlenmesi için en sık elektrikli süpürge kullanılmaktadır. Elektrikli süpürge ile bezin girmediği yerlere çok rahat ulaşarak mermerler arasındaki kırıkları temizleyebilirsiniz.

Elektrikli süpürge yerine bu işlemi bir kuru bez yardımıyla da yapabilirsiniz ancak bez ile mermer aralarına iyice temas edemeyebilirsiniz.

2-) Yağ çözücü döküp bekleyin

Mermerlerin üzerindeki yağı çıkarmak için piyasada bulunan herhangi bir yağ çözücüyü kullanabilirsiniz. Ancak yapmanız gereken yağ çözücüyü döktükten sonra en az 20 dakika yağın kabarması için bekleyiniz.

Yağ çözücü yerine çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Çamaşır suyu sararan mermerlerin beyazlaması için sıkça tercih edilmektedir. Çamaşır suyunun dezenfektan özellikte olması da kullanıldığında ekstra bir fayda sağlamaktadır.

3-)Mermer aralarını derz sıvıları ile silin

Mermer temizliğinde en büyük sorun mermerler arasında bulunan derzlerin temizlenmesidir. Derzlerin temizlenmesi için bir çok yöntem bulunsa da en sık tercih edilen derz temizleyici kimyasallardır ve çok etkilidir.

Mermerlerin sararmaması için sık sık temizlenmesi, düzenli aralıklar ile ağartıcı kimyasal maddeler ile silinmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ