Şeker Hamuru Nasıl Saklanır?

Şeker Hamuru Nasıl Saklanır?

Şeker hamuru; pasta, kurabiye ve benzeri hamur işlerinin yapımında süsleme amacıyla genellikle pastaneler tarafından kullanılagelmiş bir malzemedir. Ancak günümüzde evde hazırlamanın da kolaylaşmış olması ile şeker hamurunu ev koşullarında muhafaza etmenin yollarını bilmek de önem kazanmıştır.

Şeker hamuru kolay bozulan ya da bayatlayan bir malzeme olmasa da bu rengarenk ve lezzetli süslemeleri evinizde de yapmak istiyorsanız şeker hamurunu saklarken dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar vardır.

Şeker Hamuru Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Oda Sıcaklığında Saklama

Şeker hamuru, ilk anda akla gelen buzdolabında saklama fikrinin akside oda sıcaklığında ve hava almayacak şekilde iyice sarılarak saklanmalıdır. Bunun nedeni ise şeker hamuruyla yapacağınız çalışmalarda yumuşak olmasının kolay şekil alabilmesi için çok önemli olmasıdır. Bunun için de hamurun soğuyup sertleşmemesi, kurumaması gerekir. Buzdolabında saklanması ise bu sorunları kaçınılmaz hale getirecek ve şeker hamurunuz sertleşecek, uygulama aşamasında dağılmaya başlayacaktır. Bu nedenle hamurunuzu kuru bir yerde oda sıcaklığında saklamanız gerekir.

Havayla Teması Önleme

En önemli ikinci unsura gelirsek o da havayla teması kesmemiz gerektiğidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi şeker hamurunun kurumaması ve sertleşmemesi en önemli amacımız olacak. Hamurun hava alması da yine kurumasına yol açar ve şekil verirken zorlanırız. Bunu önlemek için oda sıcaklığında saklamanın yanında iyice sararak hava almasını engellemek gerekir. Bunun yolları da streç filmle sarmak ve saklama kapları kullanmaktır.

Streç Film Kullanmak

Havayla teması önlemek için akla gelecek ilk malzeme streç film olacaktır. Şeker hamurunu tek katla yetinmeden birkaç kez streç filme sararak hava almasını ve kurumasını önleyebilirsiniz.

Saklama Kapları Kullanmak

İkinci olarak saklama kaplarına yine hava almayacak şekilde ve kabın içinde de hava kalmayacak şekilde yerleştirdiğiniz şeker hamurunuzu oda sıcaklığında güvenle saklayabilirsiniz. Eğer daha garantili olsun isterseniz önce streç filme sardığınız şeker hamurlarını ardından saklama kaplarına koyarak da muhafaza edebilirsiniz.

Bu yöntemlerle şeker hamurunuzu aylarca saklayabilirsiniz, kolay bozulan bir malzeme olmadığı için de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemleri yaparken şeker hamurunun malzemeleri arasında gıda boyasının bulunduğunu ve bu boyanın bulaşıcı olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Farklı renklerdeki şeker hamurlarını ayrı ayrı paketlemeyi ve yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

NOT: Şeker hamuru kullanarak süslediğiniz pastanızı saklarken ise artık buzdolabına koymanızda bir sakınca yoktur. Yalnızca eğer dolabınızda pastaya kokusunun geçmesinden endişe ettiğiniz ürünler var ise pastanızı bir kutuya koyarak saklamayı tercih edebilirsiniz. Kurabiyelerinizi ise sadece hava almayacak şekilde paketleyerek bayatlamalarını önlemeniz yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ