Süt İçtikten Ne Kadar Sonra İlaç İçilir?
Süt içtikten sonra kesinlikle ilaç içilmemelidir diye bir kural bulunmamaktadır. Bu durum aslında kişinin mide hassasiyetine göre farklılık gösterebilir. Şöyle ki, bazı kimselerde sadece ilaç içmek dahi kişide mide ağrısına sebep olabiliyorken, bazı kişilerde de bu durum süt ile birlikte içildiğinde yaşanabilir. Fakat bunun dışında bu konu ile ilgili kesin bir uyarı bulunmamaktadır.
Süt İçtikten Ne Kadar Sonra İlaç İçilir?
Süt de ilaç da ayrı ayrı mide hassasiyeti olan kişileri rahatsız edebilmektedir. Fakat ilaç ve sütün birlikte kullanılmaması ile ilgili olarak yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Fakat kişinin kendi isteğine göre, süt içtikten sonra ilacını hemen alabileceği gibi yarım saat sonra da alabilir. Söylediğimiz gibi aynı anda alınsa dahi normal şartlarda mideye herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Normal şartlarda ilaçtan sonra süt içmek ya da tam tersi durumlarda zararı olmuyor demiştik fakat süt de ilaç da dikkatsiz kullanımlarda vücuda zarar verebilecek iki üründür. Eğer içtiğiniz sütün ya da ilacın son kullanma tarihi geçmiş ise ya da ilk defa alacağınız bir ilaçtır ve içindeki maddelerden dolayı midenizi rahatsız edebilir.
Böyle durumlarda ise bu iki ürünü kullanmak, zehirlenmeye varan sonuçlar doğurabilmektedir. Bu yüzden herhangi bir doktora danışmadan kendiniz bir ilaç kullanmamalı, kullanacağınız ilaçların ve tüketeceğiniz gıdaların her zaman son kullanma tarihine bakarak tüketmenizi öneririz.
Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?
Gıda zehirlenmelerinde kişiler üzerinde bir çok etki meydana gelir. Zehirlenme belki hemen kendini göstermese de, 1 saat içinde vücut hazmetmeye geçmiş olduğundan bir şeyler ters gitmeye başladığında size de bunu hissettirmeye başlayacaktır. Bu durumda ilk yaşanan belirti genelde terlemedir. Daha sonrasında mide bulantısı, kusma, üşüme gibi belirtiler ile kendini gösterecektir.
Bu yukarıda bahsettiğimiz durumlarla ile karşılaşıldığı zaman her zaman ilk müdahalenin doktor tarafından yapılması gerektiğini unutmamalısınız. Gıda zehirlenmesi her ne kadar çabuk çözüme ulaşabilecek bir rahatsızlık olsa da, geç kalınması halinde ölüm ile sonuçlanabilir. Bu yüzden bu belirtileri hissettiğinizde muhakkak en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz.
İlaç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Öncelikle yine doktorunuz önermeden antibiyotik kullanmamanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.
- Kullandığınız ilacın miligramına, yan etkilerine, sizin bünyenizin zayıflığına göre değişebiliyor olsa da, kesinlikle ilaç kullanırken alkol almamalısınız. Bu direkt olarak sağlığınıza zarar veren bir hareket olacaktır.
- İlacınızı her zaman bol su ile içmeye özen göstermelisiniz. Eğer ilacı tam yutamazsanız ve kana karışması güçleşir ise midenizi bulandırmaya başlayacaktır.
- Kullandığınız ilacın her zaman son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz.
- İlacın yan etkisini yaşamamak adına doktorunuzun önerdiği dozun üstüne çıkmamalısınız.