Sütten Tereyağ Nasıl Yapılır?

Sütten Tereyağ Nasıl Yapılır?

Tereyağ günümüzde insan sağlığı açısından en yarar sağlayan yağlardan bir tanesidir. Birçok tartışmaya konu olan tereyağın ham maddesi süt içerisinde bulunan yağ parçacıklarıdır.

Tereyağının yapım aşaması çok zahmetli ve uzundur. Bu sebeple gerçek tereyağ piyasada çok pahalıdır. Bu kadar çok para vermek istemeyen ancak doğal tereyağı yemek isteyen kişiler için evde tereyağı yapmak mümkündür.

1-)Sütü Kaynatın

Piyasada satılan paketli sütlerden tereyağ yapmak maalesef pek mümkün değil. Bu sebeple güvendiğiniz bir sütçüden bol miktarda süt alınız.

Aldığınız sütü steril etmek için yapılacak en güzel yöntem kaynatmaktır. Aldığınız sütü derince bir kaba koyunuz ve iyice kaynatın.

2-)Sütün Kaymağını Ayırın

Süt kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara ayırınız ve bu süre zarfında süte kesinlikle dokunmayınız. Süt iyice soğuduktan sonra üzerinde bulunan kaymağı dağıtmadan ayırınız. Ayrılan kaymakları iyice soğuması için derin bir kaba koyunuz.

3-)Mikser İle Süt Kaymağını Çırpın

Derin bir kaba ayırdığınız ve soğuyan süt kaymağını mikser ile yaklaşık olarak beş dakika çırpınız. Bu işlemden sonra bir miktar ılık su koyunuz ve ardından çırpma işlemine devam ediniz.

Koyacağınız ılık su miktarına süt kaymağı miktarınıza göre karar veriniz. Mikser ile çırpma işlemine bir süre devam ediniz.

4-)Cam Kavanozlara Koyun

Mikser ile çırptığınız süt kaymaklarını cam kavanozlara bölüştürün. Bu kavanozlara bol miktarda buz ilave ediniz ve kavanozların ağızlarını kapayınız.

Bu aşamada kavanozları ne kadar iyi çalkalarsanız, o kadar hızlı ve iyi tereyağ elde edersiniz. Bu işlem yağın soğuğun etkisi ile sütten ayrılma mekanizmasından yararlanılmaktadır.Bu işlem sonrasında hız kaybetmeden tereyağı ayrı bir kaba koyunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ