Tay Tüyü Koltuk Nasıl Silinir?

Tay Tüyü Koltuk Nasıl Silinir?

Tay tüyü koltuklar son yıllarda hoş görünüşleri, kolay temizlenebilir olması ve rahat kullanışları ile sık sık tercih edilmektedir. Farklı bir dokuda kendine özgün bir kumaştan yapılan tay tüyü koltukların temizlenmesi diğer koltuk kumaşlarına göre farklıdır.

Tay tüyü koltukları temizlemek için ilk yapılacak adım koltukların silinmesidir. Genellikle çıkabilen kılıflar olsa dahi koltuk tüylerine zarar gelmemesi için yumuşak bir pamuklu bez ile silmek gerekmektedir. Aşağıda tay tüyü koltukların silinmesi için uygulanması gereken adımlar ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Etkili bir sonuç için uygulama adımlarını harfiyen yerine getiriniz.

1-)Doğal Sabunlar ile Silin

Doğal sabunlar kir çıkarıcı özelliği yüksek olan temizleyicilerdir. Özellikle yağ bazlı kirlerin çıkarılmasında etkilidirler. Burada uygulamanız gereken işlem direkt olarak doğal sabun sürdüğünüz bir pamuklu bez ile tay tüyü koltukları silebilirsiniz.

Bu işlemin yerine ılık su içerisine bir miktar koyduğunuz doğal sabun karışımı içerisinde ıslattığınız pamuklu bez ile silme de yapabilirsiniz.

Her iki işlemden sonra muhakkak koltuğu ılık suda ıslattığınız bir bez ile durulama işlemi yapar gibi siliniz. Son olarak da koltuğun kurumasını hızlandırmak için kuru bir bez ile nemini alınız.

2-)Sirkeli Su Kullanın

Sirke, leke çıkarıcı ve dezenfektan olarak sık sık kullanılan bir maddedir. Burada tay tüyü koltuklarınızın üzerinde oluşan lekelerin çıkarılması, koltuklarınızın dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla sirke kullanabilirsiniz.

Yarım çay bardağı sirkeyi ılık su içeren bir kaba koyunuz. Homojen bir şekilde karıştırınız. Bu karışımda ıslattığınız pamuklu bir bezi iyice sıkın ve nemli hali ile tay tüyü koltukları siliniz.

Bu işlemin ardından ılık suda ıslattığınız bir bez ile durulamayı unutmayınız. Koltuğun daha kolay kurumasını sağlamak, tay tüylerinin yapısının bozulmasını önlemek amacıyla son olarak kuru bir pamuklu bez ile kurulama işlemi yapınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ