Tereyağı Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Tereyağı Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan tereyağı buzdolabında nasıl saklanır sık sorulan bir sorudur. Tereyağı süt ürünleri içinde yer alan ve çok fazla tüketilen bir yağ çeşitidir. Hem çok lezzetli bir ürün olması hem de çok faydalı olması tereyağının tüketim değerini arttırmaktadır. Tereyağı tüketimi ile kişiler kanser vb. hastalıklara karşı korunmakta, kemikleri çok daha güçlü bir hale gelmektedir.

Bu sebeple de çok tercih edilen tereyağı doktorların da sürekli tavsiye ettiği bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sıvı yağ kullanımı yerine zeytinyağı ve tereyağ öneren doktorların bu konuda insan sağlığını düşündüğü bilinmektedir. Sağlıklı bir biçimde beslenmek isteyen kişilerin sıvı yağ yerine tereyağı kullanımı yapması önerilmektedir.

Tereyağını Buzdolabında Saklama Koşulları

Tereyağı çok lezzetli olmasının yanı sıra hassas bir yiyecek çeşitidir. Bu nedenle tereyağı tüketimi ve saklanması konusunda kişilerin çok dikkatli bir biçimde hareket etmeye önem vermesi gerekmektedir. Tereyağı düzgün bir biçimde saklanmadığında kendine özgü tadını kısa süre içinde kaybedecektir. Tereyağını saklamak için tercih edebileceğiniz alanlardan birisi buzdolabıdır. Tereyağının buzdolabında saklanması kullanım ömrünü uzatacak ve bozulmamasına neden olacak bir yöntem olacaktır.

Buzdolabında tereyağını bekletmek için en fazla 10 gün süre gereklidir. 10 günden daha fazla bekletilen tereyağlarının tadı değişmeye ve rengi farklılaşmaya başlayacaktır.

Kahvaltıda tüketilen tereyağını küçük parçalar haline getirip kapaklı bir saklama kabının içinde muhafaza edebilirsiniz. Bunın yanı sıra kapaklı bir saklama kabı olmadığı zamanlarda tereyağının ağzının poşet ile kapatılması iyi bir saklama yöntemi olacaktır.

Tereyağının fazla olanlarını küçük parçalar halinde poşetlere koyarak buzdolabına kaldırabilir ve bu şekilde kullanım yapabilirsiniz. Böylece kullanacağınız kadar tereyağını alabilir ve kısa süre içinde tüketerek bozulmasını önleyebilirsiniz.

Evde Tereyağı Nasıl Yapılır?

Çok sevilen tereyağını hazır almak yerine evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu işlemi yapmak oldukça kolaydır. Bu sayede dışarda nasıl yapıldığını bilmediğiniz ürünlere para vermek yerine kendi evinizde, doğal ve sağlıklı ürünler ile yaptığınız tereyağlarını tüketebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

  • 1 küçük kase süt kaymağı

Yapılışı:

  • Tereyağı hazırlamak için bir kase dolusu süt kaymağını öncelikle mikser ile çırpın. Mikseri önce düşük ayarda sonrasında ise yüksek ayarda çalıştırmanız gereklidir.
  • Daha sonrasında süt kaymağı kıvamlı bir hale gelene kadar çırpma işlemine devam edin ve kıvamlı hale gelen kaymağı süzün.
  • Süzülen kaymağı tahta kaşık yardımı ile iyice bastırarak düz hale getirin.
  • Sonrasında üzerine soğuk su dökün, tereyağı şekline sokun ve buzdolabında bir süre bekletin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ