Tüy Toplayan Pantolon Nasıl Temizlenir?

Tüy Toplayan Pantolon Nasıl Temizlenir?

Pantolonlar kullanım sıklığına bağlı olarak etraftaki tozlardan dolayı kirlenebilir. Kumaşın yapısına bağlı olarak etraftan tüy toplayabilir. Bu durum pantolon ne kadar yeni olursa olsun üzerindeki tüylerden dolayı pantolonun eski görünmesine sebep olmaktadır.

Tüy toplayan pantolonların temizlenmesi diğer pantolonlara göre biraz daha zordur. Öncelikli olarak pantolon üzerindeki tüyler alınmalıdır. Tüy toplayan pantolon nasıl temizlenir?

Tüy toplayan pantolonun pratik yollar ile temizlenebilmesi için aşağıda birkaç alternatif yöntem anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak pantolonlarınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

1-)Koli Bandı Kullanın

Bu yöntem hem pratik hem de masrafsız bir yöntemdir. Tek yapmanız gereken bir koli bandı almak. Koli bandını pantolonun tüy toplayan yerlerine yapıştırın ardından çekin. Bandın yapışkan tarafı pantolon üzerindeki tüyleri hızlı bir şekilde topladığını göreceksiniz.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir durum bulunmaktadır. Koli bandının pantolon kumaşına zarar vermediğinden önce küçük bir yerde deneyerek emin olunuz. Ayrıca birden hızlı çekme işlemleri yapmayınız aksi halde pantolona zarar verebilirsiniz.

2-)Fırça Kullanın

Piyasada birçok farklı türde kıyafetlerde oluşan tüyleri toplamak amacı ile geliştirilen fırçalar bulunmaktadır. Bu fırçalardan herhangi birini kullanarak pantolona yapışan tüylerden kurtulabilirsiniz.

Pantolonu düzenli aralıklar ile bu fırça ile fırçalamak pantolona daha az tüy yapışmasına ve pantolonun daha az yıpranmasına sebep olmaktadır. Burada da fırçalama işlemi esnasında fazla sert davranmayın ve pantolon kumaşına zarar vermediğinizden emin olun.

3-)Jiletleme

Tüy toplayan kıyafetlerin temizlenmesinde en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi jiletlemedir. Burada yapmanız gereken kıyafetinizi düz bir zemin üzerine koymak. Ardından jilet ile kıyafetinizin üzerindeki tüylerden kurtulabilirsiniz. Bu işlem esnasında çok dikkatli olunuz. Kendinize ve kıyafetinize zarar vermediğinizden emin olmak için dikkatli ve yavaş hareket ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ