Yağ Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Yağ Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Çoğu zaman dikkatsizlik sonucunda yemeğin dökülmesine bağlı olarak pantolonlarda yağ lekesi oluşabilir. Oluşan yağ lekesinin kumaşa derinlemesine işlemesini önlemek ve etrafa yayılarak daha büyük bir leke oluşmasının önüne geçmek için hiç zaman kaybetmeden lekeye müdahale ediniz.

Yağ lekesinin kurumasına fırsat vermeden müdahale edin, aksi halde lekenin çıkarılması imkansız bir hal alabilir. Aşağıda yağ lekesinin çıkarılması için uygulayabileceğiniz adımlar ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Etkili bir çözüm için aşağıda anlatılan maddelere harfiyen okuyarak yerine getiriniz.

1-)Tuz Dökün

Bu adım özellikle yağ daha fazla ve derinlemesine yayılmasını önler. Lekenin küçük olması çok daha kolay çıkarılmasını ardında leke bırakmamasını sağlamaktadır.

Yağ dökülen bölgeye bol miktarda tuz dökün birkaç dakika bekleyin, ardından bu bölgeyi tuz ile güzelce ovun. Çoğu zaman bu işlemin ardından kıyafetinizi yıkama koşullarına uygun olarak yıkamanız, çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta yıkamanız yeterli olacaktır.

2-)Yağ Çıkarıcı Kimyasal Kullanın

Yağ çıkarıcı kimyasal maddeler birçok amaç ile kullanılabilmektedir. Bu kimyasal maddelerin ana amacı yağı çıkarmaktadır ve genellikle geniş spektrumları ile her bölgedeki yağ için geçerlidir.

Pantolondaki yağ lekesini çıkarmak için yağ lekesi bulunan bölgeye bol miktarda yağ çıkarıcı- sökücü kimyasal dökünüz ve bir süre bekleyiniz.

Bekleme süresinin ardından ılık su ile pantolonu yıkayınız. Eğer yağ lekesi çıkmamış ise bu işlemi başından itibaren tekrarlayabilirsiniz ya da farklı bir alternatif yöntemi deneyebilirsiniz.

3-)Yüzey Etkin Madde Kullanın

Yüzey etkin maddeler hidrofilik ve lipofilik kısımdan meydana gelmektedir. Lipofilik kısım yağ lekesini kumaştan hızla söker ve hidrofilik kısımda bol su ile hızla bölgeden uzaklaştırılmasını sağlar. Piyasada bu işlemi sağlayan birçok madde bulunmaktadır. Bu maddelerden herhangi birini kullanarak pantolonda oluşan yağ lekesinden kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ