Yoğurdun Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?

Yoğurdun Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?

Evde yapımı yoğurdun en büyük sorunu tutmamasıdır. Ev yapımı yoğurtlar günümüzde diğer yoğurt çeşitlerine göre daha fazla tercih edilmektedir. Hem sağlıklı hem de çok daha lezzetli bir tada sahip olan ev yoğurdunu yapmak ise oldukça basittir. İstenilen kıvama göre yapılabilecek ev yoğurtlarında bazen yoğurt tam istenilen kıvama gelmez. Bu gibi durumlarda yoğurdun tadı ekşi, kıvamı da daha hafif olur.

Yoğurt iyi tutmadığında hemen dağılır ve puslu bir görünüme sahip olur. Yoğurdun üstünde ufak yoğurt parçacıkları da meydana gelir. Kötü bir görünüme ve tada sahip olan bu tarz yoğurtların oluşmaması için yoğurt yapılırken çok daha dikkatli olmak önemli püf noktalarına dikkat etmek gereklidir.

Ev Yoğurdu Neden Tutmaz?

Ev yoğurdu yapmak çok basit görünse de bazı püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde ortaya iyi bir sonuç çıkması oldukça zordur. Ev yoğurdunun tutmasının en büyük sebeplerinden birisi sütün yeterince kaynatılmamasıdır. Süt az kaynatıldığı takdirde tutmaz ve hemen dağılır. Sütün mayalanırken de dikkatli olunması gereken noktalar vardır. Sütün mayalanması sırasında ya cam kavanoz içinde bekletilmesi ya da etrafının bir bez ile sıkıca kapatılması gerekmektedir.

Ev yoğurdunun tutmamasının sebeplerinden birisi ise tahta kaşık kullanımı yapılmamasıdır. Ev yoğurdu yapacak kişilerin metal kaşık kullanımı yapmaması ve kesinlikle tahta kaşık ile sütü karıştırması tavsiye edilmektedir.

Hazır süt kullanımı, sütün mayalandıktan sonra bir süre buzdolabında bekletilmemesi ve gerekli süre içinde mayalanmaması tutmamasının diğer sebepleri arasında yer almaktadır. Tüm bu önemli noktalara dikkat ederek sizler de kolay bir biçimde evde kendinize güzel ve tam kıvamında ev yoğurdu yapabilirsiniz.

Evde Kolay Yoğurt Yapımı

Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre süt,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

  • Evde yapılacak yoğurt için 1 litre süt kullanımı yapacak kişilerin 1 yemek kaşığı yoğurt ile mayalama yapması yeterli olacaktır. 2 litre süt kullanımında ise 2 yemek kaşığı yoğurt kullanımı yapmak gereklidir. 5 litre süt kullanımında ise sanıldığı gibi 5 yemek kaşığı yoğurt değil, 2 yemek kaşığı yoğurt ile mayalama yapmak gereklidir.
  • Sütü mayalamak için öncelikle büyük bir tencere alın ve sütü içine boşaltıp altını yakın.
  • Altı yanan süt kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve bu şekilde 15 dakika kadar kaynatın.
  • Sütü ocaktan aldıktan sonra ılıyana kadar bekleyin ve sonrasında ayırdığınız miktarda yoğurdu süte katın ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Süt tencerenin etrafını kalın bez ile sarın ve en az 7 saat bekletin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ