Yumuşamış Yeşil Zeytin Nasıl Sertleşir?

Yumuşamış Yeşil Zeytin Nasıl Sertleşir?

Yeşil zeytin yumuşaması sıklıkla görülen sorunlardan birisidir. Bu gibi durumlarda kişinin dikkatli olması ve zeytinleri yumuşamadan kullanması uygun olacaktır. Yeşil zeytin kahvaltı sofralarının en çok sevilen türlerinden birisidir. Büyük bir kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi olan yeşil zeytinleri sizler de en güzel biçimde tüketebilmek için belirli yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Yumuşamış bir yeşil zeytini buzdolabında bir süre bekleterek erimesini, yumuşamasını önleyebilirsiniz. Bu yeterli gelmediği durumlarda ise yumuşamış olan zeytinleri buzdolabı poşeti içine alabilir ve ağzını sıkıca kapatarak buzluk içinde bekletebilirsiniz. Buzluk içinde bekletilen yeşil zeytinleri bir süre sonrasında kullanmaya başlayabilirsiniz. Zeytinlerin çabuk bozulmaması için buzdolabında cam bir kabın içinde muhafaza edilmesine özen gösterilmelidir. Açıkta kalan yeşil zeytinlerin bozulma ihtimali oldukça fazladır.

Yeşil Zeytinde Görülen Bozulmalar Nelerdir?

1-)Kararma Sorunu

Yeşil zeytin tüketmeyi çok seven kişilerin karşılaştığı sorunlardan birisi kararma sorunudur. Yeşil zeytin bir süre kullanıldıktan sonra kararma sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir. Yeşil zeytinin kararmasının başlıca sebebi yıkanırken hava ile çok fazla temasa maruz kalmasıdır. Bu kararmayı önleyebilmek için yeşil zeytini su içinde sürekli olarak bekletmek ve havayla çok fazla temas etmemesini sağlamak gereklidir.

2-)Zar Oluşum Sorunu

Yeşil zeytin üzerinde görülebilen sorunlardan birisi de zar oluşumudur. Zeytinin üzerinde bazı zamanlarda görülebilen zar genellikle beyaz renklidir ve içinde küf birikmiştir. Bu durum zeytinin ağzının açıkta bırakılması sonucu ortaya çıkan bir sorundur.

3-)Yumuşama Sorunu

Yeşil zeytin tüketimi yapan kişilerin sık sık karşılaştığı sorunlardan birisi ise zeytinin yumuşamasıdır. Bu gibi durumlarda zeytinin tüketimi oldukça zordur. Yeşil zeytinin yumuşamasının başlıca sebebi tuzunun az olması ya da fazlaca yıkanması sonucu oluşur. Bu nedenle yeşil zeytin tüketimi yapan kişilerin bu gibi konularda daha dikkatli olması gerekmektedir.

4-)Beyaz Leke Sorunu

Yeşil zeytin üzerinde görülen sorunlardan birisi de beyaz leke oluşumudur. Beyaz lekeler zeytin kabuğunun altında meydana gelen bir sorundur ve sıklıkla görülmez.

5-)Asit Kokması

Zeytinde görülen diğer bir sorun da asit kokmasıdır. Bu sorun zeytin üzerinde oluşan bakteriler sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zeytinin atılması dahi gerekebilmektedir.

Yeşil Zeytin Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Yeşil zeytini en iyi şekilde muhafaza edebilmek için kesinlikle ağzı kapaklı bir kasenin içinde saklamak, hava ile çok fazla temas etmemesini sağlamak ve gün ışığında bekletmemek gereklidir. Kahvaltı yapıldıktan sonra zeytin aynı kabı içinde, ağzı kapaklı olarak buzdolabı içinde saklanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ