Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Parmağınıza uygun olan yüzük boyutundan emin değilseniz yüzük siparişi vermek zor olabilir. Neyse ki, evde oldukça doğru bir ölçüm yapabilirsiniz. Parmağınızı esnek bir ölçüm bandı ile ölçtükten sonra bulduğunuz sayıyı bir yüzük boyutu grafiği kullanarak dönüştürebilirsiniz. Alternatif olarak hali hazırda mükemmel bir yüzüğünüz varsa işlem daha da kolaylaşır! Yüzüğünüzü dairesel boyut çizelgesiyle kıyaslayarak kendi yüzük boyutunuzu tespit edebilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

 

1-)Parmak Ölçme

Esnek ölçme bandını parmağınızın etrafına sarın. Bandı parmak eklemine yakın sarın. Bu parmağınızın en kalın kısmıdır ve yüzüğün rahatça takılabilmesi için eklem kalınlığıyla uyumlu olması gerekir. Daha da kolay bir ölçüm için farklı kuyumcu web sitelerinin yazdırılabilir parmak ölçüm bantlarını kontrol edin. Bu bantlarla doğrudan parmağınızın ölçüsünü bulabilirsiniz. Bu da ölçümleri dönüştürmek zorunda olmadığınız anlamına gelir.

Bandı çok sıkı sarmayın. Hedefiniz rahat ve yerine tam oturan bir yüzük olsun. Herhangi bir parmağın boyutu iki elde de farklıdır. Yüzüğü takacak olan parmağınızı kullandığınızdan emin olun. Bir nişan yüzüğü için, sağ parmağınızın değil, sol parmağınızın ölçüsünü almanız gerekir. Parmaklarınızın boyutu gün boyunca değişime eğilim gösterir. En iyi sonucu elde etmek için, gün sonunda ölçüm yapın.

Ölçüm yaparken bandın çakıştığı yerleri kalemle işaretleyin. Basılı bir parmak ölçüm bandı kullanıyorsanız, bandın üstünde çakıştığı noktayı işaretleyin.

Ölçümü dairesel boyut çizelgesi ile karşılaştırın. Ölçümü yaptıysanız, şimdi yüzük boyutunu bulmanın zamanı geldi. Bu çizelgeleri birçok online mücevher sitesinde bulabilirsiniz. Bu çizelgeler ölçümleri halka boyutlarına dönüştürür; örneğin 59.5mm’nin parmağın yüzük boyutu 9 olacaktır. Ölçümünüz iki boyut arasında ise, seçiminizi büyük olan boyuttan yana yapın.

2-)Kendi Yüzüğünüzü Kullanma

Bir dairesel boyut grafiği bulup yazdırın. Çoğu çevrimiçi mücevher satıcısı farklı ebatlarda daireler gösteren yazdırılabilir grafikler sunar. Daha doğru bir ölçüm için kişisel satıcınızın sunduğu dairesel boyut çizelgesine bakın. Bu şekilde çizelgedeki boyutların ürünlerin boyutlarıyla eşleşeceğine emin olursunuz.

Ölçüsünü almak istediğiniz parmağa tam oturan bir yüzük bulun. Rahatça uyan ama çok sıkı olmayan çok uygun bir yüzük seçin. Yine yüzüğün doğru parmağa uyduğundan emin olun; iki yüzük parmağınız birbirinden farklı olabilir.

Yüzüğünüzü grafikteki dairelerin üzerine yerleştirin. Yüzüğün boyutunu tam olarak öğrenebilmeniz için yüzüğün iç kısmına daire tam oturmalıdır. Eğer iki boyut arasında kaldıysanız daha büyük olanı seçmeniz önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ