Zebra Perde Nasıl Temizlenir?

Zebra Perde Nasıl Temizlenir?

Perdeler evlerde ofislerde günümüz şartlarında olmazsa olmaz eşyalardan biri olmuştur. Artan nüfus nedeni ile sık sık yapılan binalar bunun başlıca nedenidir. Yoğun hayat şartları altında da perde temizliği oldukça zahmetli bir iş halini almıştır. Buna çözüm olarak en ideal perde çeşidi zebra perdelerdir. Farklı çeşitlerde perdeler bulunur. Bunlar genellikle kumaşların yapılarına göre farklılık gösterir. Ancak her kumaşın temizlenme şekli farklıdır.

Bu durum göz önünde tutulduğunda zebra perde kullanımı hızla artmıştır. Çünkü zebra perdeler kumaşlarının iplik özelliği bakımından toz tutmayan perdelerdir. Bu nedenle de kolay kolay kirlenmez ve daha diğer perdelere göre daha uzun aralıklarla temizlemek yeterli olur.

Tüm alanlar için kullanışlı olan zebra perdeler evlerde genellikle mutfak pencereleri için tercih edilir. Perdelerin kirlenme süreleri kullanıldıkları alana göre de farklılık gösterir. Mutfakta pişen yemekler nedeniyle perdeler daha sık kirlenirler. Her ne kadar zebra perde de kullanıyor olsanız mutfak perdeleri daha sık temizlenmelidir. Zebra perdeleri temizlemek için bulaşık deterjanı, yumuşak bir sünger ve alkolsüz ıslak mendil gerekmektedir.

1-)Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı ile zebra perde temizlemek için öncelikle temiz bir yüzeye perdenizi serin. Perdenin katlanıp kıvrılmamış olması perdenizin zarar görmemesi açısından önemli olduğu için perdenin büyüklüğünde bir alanda bu işlemi uygulayın. Perdenizi serdikten sonra sıcak suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin. Zebra perde mutfak perdesi ise bulaşık deterjanının ekstra yağ çözücü özellikli olması daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Hazırladığınız suyu iyice karıştırdıktan sonra yumuşak süngeri suya batırın ve süngeri iyice sıkın. Süngerin ıslak olmaması önemli bir detay aksi halde perdenin kuruması çok uzun sürecektir. Nemli sünger ile dikey doğrultuda fazla bastırmadan perdeyi silin. Ön yüzeyini temizledikten sonra arka yüzeyi içinde aynı işlemi uygulayın. Daha sonra kuru ve temiz bir havlu ile yüzeyde kalan suları silerek iyice kurulayın.

2-)Alkolsüz Islak Mendil

Alkolsüz ıslak mendil ile zebra perde temizlemek oldukça kolay bir yöntemdir. Bunun için öncelikle elektrik süpürgesinin ince ucu ile perdenin üzerini süpürün. Daha sonra alkolsüz ıslak mendil ile zebra perdenizi silin. Bu işlemi 2-3 haftada bir yapabilirsiniz. Böylece perdeleriniz her zaman ilk günkü temizliğini koruyacaktır. Islak mendilin alkolsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü alkol renk açma özelliğine sahiptir. Bu nedenle perdelerde lekelenmelere neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ