Buz Yiyorum

Buz Yiyorum

Buz yemek yaz aylarında kişilerin serinlemek için yaptığı bir eylem gibi dursa da genellikle buz yeme vücuttaki bazı eksikliklerden dolayı meydana gelmektedir.

Buz yiyorum cümlesini genellikle hamile bayanlarda daha sık duyarız. Özellikle demir eksikliği olan hamile bayanlarda buz yeme, kil yeme, toprak yeme gibi davranışlar gözlenebilir. Bu durum yapılan araştırmalara göre tamamen demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Hamileler dışında demir eksikliği yaşayan kişilerde de buz yeme isteği olabilir. Özellikle mide rahatsızlığı yaşayan kişilerde demir eksikliği çok sık meydana gelmektedir. Bu sebeple mide rahatsızlığı olan kişilerde de dolaylı yolda buz yeme isteği oluşur.

Bu durum yani toprak yeme, kil yeme rahatsızlığı tıp dilinde pagofaji olarak adlandırılmaktadır. Bu tarz istekleri uzun süredir olan ya da uzun süredir buz yiyen kişilerin kan testi yaptırması özellikle demir seviyesini ölçtürmesi şiddetle tavsiye edilir.

Buz Yemenin Zararları

Buz yemek dışarıdan bakıldığında zararsız bir eylem gibi görünmektedir. Ancak altında yatan nedenin bulunması ve tedavi edilmesi kişinin beden sağlığı ve ruh sağlığı için büyük önem arz etmektedir.

Özellikle uzun süredir buz yiyen kişiler sık sık üst solunum yolları enfeksiyonuna yakalanırlar. Bademciklerin iltihaplanması ve şişmesi kaçınılmaz bir sondur. Bu durum hamile bayanlarda bebeğin sağlığı için sorun oluşturabilir. Hamile kadınlarda bebeğin sağlığı için ilaç kullanılmaması tavsiye edilir ancak bu durum kişinin hastalığının da ilerlemesine sebep olur. Bu durum hamile anne adayı için ve bebek içinde çözümlenmesi zor bir sorun ortaya çıkarır.

Buz yemenin altında yatan nedenin bulunmaması zaman içinde kişinin çok daha fazla bir şekilde demir eksikliğini yaşamasına sebep olmaktadır. Özellikle hamile kadınlarda bu durumun önemsenmemesi ve tedavi edilmemesi bebekte demir eksikliğine bağlı morfolojik ve fizyolojik sorunlara sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ