Evde Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Evde Diş Macunu Nasıl Yapılır?

İnsan sağlığı, ruh ve vücut sağlığı olarak iki grup altında toplanır. Vücut sağlığı için ağız bakımı fazlası ile önemlidir. Çünkü ağız bakımının yanlış ya da eksik yapılması sonucu ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. Ağız sağlığını korumak adına en önemli bakım ürünü diş macunudur. Bu nedenle diş macunun doğal malzemelerden oluşması diş macununun kalitesini arttırır. Bu durumda ağız sağlığı için oldukça önemli bir noktadır.

Satın alınan diş macunları sağlık açısından uygun olsa da evde diş macunu hazırlamak daha doğal sonuçlar doğurur. Evde diş macunu hazırlamak için kabartma tozu, hindistan cevizi yağı ya da bitkisel gliserin, karbonat, zeytinyağı, deniz tuzu, bentonit kil, mür sakızı tozu, soda gerekmektedir.

1-)Kabartma Tozu ve Hindistan Cevizi

Bu yöntemi uygulamak için 3 çorba kaşığı kabartma tozu ile 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın. Hindistan cevizi yağı sayesinde hazırladığınız diş macunu pürüzsüz bir yapıya sahip olurken hafif bir tat ve aroma da verecektir. Ancak bu aroma hoşunuza gitmiyorsa, 1 çay kaşığı kadar istediğiniz esanslı yağlardan birini ilave edebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz takdirde bu karışıma doğal toz tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

2-)Karbonat ve Nane Yağı

1 çay kaşığı karbonatı bir kaseye koyun ve üzerine 2-3 damla su ilave ederek karıştırın. Bu karışıma 1 damla nane yağı ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bu miktarı 1 çay kaşığı ölçüsüne çıkarabileceğiniz gibi farklı bir esans da kullanabilirsiniz.

3-)Bentonit Kil ve Mür Sakızı Tozu

Diğer yöntemlere göre daha teferruatlı bir yöntem olsa da daha profesyonel bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu yöntem için 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı soda, 4 yemek kaşığı bentonit kil, yarım yemek kaşığı mür sakızı tozu, yarım çay kaşığı ince öğütülüş deniz tuzu, 1 çay kaşığı kadar da uçucu yağ gerekmektedir. Bütün malzemeleri uygun büyüklükte bir kaba alarak iyice karıştırın. Homojen olarak macun kıvamını alan karışım kullanıma hazır demektir.

4-)Zeytinyağı

3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı deniz tuzunu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. İsteğe bağlı olarak yarım çay kaşığı aromalı yağ koyabilirsiniz.

NOT: Hindistan cevizi yerine bitkisel gliserin kullanabilirsiniz. Yağ miktarlarını isteğinize bağlı değiştirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ