Ispanak Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Ispanak Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Ispanak her mevsim tüketilen, yemekler başta olmak üzere hamur işlerinin de vazgeçilmezi olan bir sebzedir. Bu kadar çok kullanım alanı olan ıspanak maalesef ki mevsimlik bir sebze olduğu için zaman zaman bulunamaz ve sevilen o nefis ıspanaklı yemekleri yapmak zorlaşır.

Bu sebeple genellikle ev hanımları ıspanağın bol bulunduğu ve ucuz olduğu zaman olan kış aylarında bol miktarda ıspanak alır ve bu ıspanağı dondurucuda saklar. Böylece istediği zaman çıkararak isteği yemekte ve hamur işinde ıspanağı kullanır. Peki ıspanak derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte uygulayacağınız birkaç püf nokta ile ıspanağı uzun süre derin dondurucuda bozulmadan saklayabilirsiniz.

1-)Ispanağı Temizleyin

Öncelikli olarak derin dondurucuya atılacak her türlü sebze ve meyvede uygulanacak ilk kural temizlemektir. Bu sayede sonrasındaki iş yükünüz azalacağı gibi ıspanağın kapladığı yerde azalmış olacak. Bu sebeple aldığınız ıspanakların köklerini ve bozuk yapraklarını güzelce temizleyiniz.

2-)Sirke Kullanarak Yıkayın

Ispanak bilindiği üzere çok fazla toprak içeren bir sebzedir. Bu sebeple yıkanmasına çok dikkat edilmeli ve topraklarından iyice arındırılmalıdır. Bu aşamada uygulanacak ufak bir püf nokta ile topraklardan çok daha hızlı ve kolay kurtulabilirsiniz.

Derin bir kaba ıspanakları koyun üzerini geçecek kadar musluktan su koyun ve en son birkaç damla sirke dökün. Sirke miktarını ıspanağın miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
Bu şekilde ıspanakları bir miktar bekleyin. Bu bekleme sürecinden sonra ıspanakları en az 2 defa bol su ile yıkayın.

3-)Ispanakları İyice Kurulayın

Dondurucuda saklanan sebzelerin kolay bir şekilde bozulmasını önlemek istiyorsanız koyacağınız yiyeceğin sudan olabildiğince uzaklaştırılmış olduğundan emin olunuz.
Bu aşamada sebze kurutucusu kullanabilirsiniz. Sebze kurutucusu ile ıspanaktaki kalan suyu iyice uzaklaştırın.

4-)Kilitli Buzdolabı Poşeti Kullanın

Kilitli buzdolabı poşetlerine sularından kurtulmuş olan ıspanakları isteğiniz miktarda ayırarak koyunuz. Bu aşamadan sonra muhakkak poşetlerin havasını alarak ağzını kapayınız. Bu sayede poşetlerin kapladığı alanı azaltmış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ