Granit Tost Makinesi Sağlıklı mı?

Granit Tost Makinesi Sağlıklı mı?

Tost makinesi, tava ve tencerelerde kullanılan granit malzemesi tost makinesinde sağlıklı mıdır sorusuna cevap arıyorsak, granitin nasıl bir madde olduğuna göz atalım. Neogranit ve biogranit olarak geçen çoğu mutfak aletinde eğer granit kaplama ise bu malzemenin ham maddesi teflon ile aynı olmasına rağmen çizilme ve darbelere karşı daha dayanıklı bir seçenektir.

Bu malzeme ile üretilen tost makinesinde dikkat edilmesi gerekenler bazı önemli hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi tost makinesini soyulma ve çizilmeden sakınmaktır. Granit teflon kaplama ürünler teflon ile benzer özellikler gösterebilir. Çünkü ikisinin de ham maddesi aynıdır. Bu yüzden granit için de teflon kadar hassas davranmak önemli bir meseledir.

Yiyecekler granit tost makinesinin içinde 1-2 saatten fazla beklememelidir. Bu yiyeceklerin tazeliği ve granitin yiyeceğe zarar vermemesi için önemli bir husustur.

Zehirli kimyasallar 200 derecede görüldüğü için tost makinesinin granit yüzeyi fazla ısıya maruz bırakılmamalıdır.

Granitin Özellikleri Nelerdir?

Teflon tencere ve mutfak ürünlerine alternatif olarak çıkan granit tencereler granit taşından yapılmaktadır. Granit aynı zamanlarda tezgah üretiminde de kullanılan bir malzemedir. Granitlerin yapısı teflon ile aynıdır fakat granitler çizilmeye daha dayanıklıdır. Bu yüzden son zamanlarda daha fazla yaygınlaşan granitler çoğu mutfak ürününde görülmektedir. Granitlerin bu dayanıklılığı sayesinde metal çatal ve kaşık çok baskı uygulamamak veya çizmemeye dikkat etmek şartıyla kullanılabilmektedir.

Granitler eser miktarda radyasyon içerebilmektedirler. Ama bu dış havadaki miktarın 270 000’te birine denk gelecek kadar düşük bir seviyededir.

Granit dikkatli kullanıldığında sanıldığı kadar zararlı olmayabilir. Granit mutfak eşyaları alırken dikkat edilmesi gereken şey kalitesi ve markasıdır. Granit tost makineleri de kullanılırken çizilmeye ve fazla ısınmaya karşı korunmalıdır.

2018 Granit Tencere Tava Tost Makinesi Fiyatları

Markası bilindik ve güvenilir granit tava tencere seti almak istiyorsanız, piyasada bu ürünler tekli olarak yaklaşık 40 liradan başlamaktadır. Tencere tava seti olarak 100 liradan başlayan kampanyaları bulabilirsiniz. Granit tost makinesi için ise güvenilir markaları tercih etmek isterseniz en uygun fiyat 140 lira olacaktır. Bu civarda gelişen granit mutfak eşyaları yaygınlaştıkça ürünlerde indirim olması söz konusudur. Granit döküm veya granit kaplama eşyalar yavaş yavaş teflon kaplama olan mutfak eşyalarının yerine geçmektedir. Klasik teflon tava ve tost makinelerinden daha güvenilir bir izlenim uyandıran granit tavalar ve tost makineleri daha yenilikçi ve daha dayanıklıdır. Dayanıklılığı sayesinde son zamanlarda tercih sebebidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ