Klozetteki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Klozetteki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Klozette sürekli bir miktar suyun bulunması ve bu suyun zaman zaman yeterince iyi çekilmemiş sifondan dolayı pis olması, klozetin sararmasına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda sifondan gelen suların geldiği yerlerde zaman içerisinde sararır.

Klozette meydana gelen sararmalar ev hanımlarının başlıca düşmanıdır. Uygulanan birçok yöntem çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. İşte klozette meydana gelen sarı lekelerin çıkarılması için uygulanacak püf noktalar;

1-)Sifonu Her Zaman Kullanın

Her tuvaletten sonra sifon çekmek çok önemlidir. Sifonun çekilmemesi ya da unutulması yapılan idrarın kolayca klozet mermerinin sararmasına sebep olmaktadır.

2-)Ağartıcı Kimyasallar Kullanın

Düzenli aralıklar ile klozet mermerinin ağartıcı kimyasallar ile temizlenmesi sarı lekelerin oluşumunun önüne geçmek için gereklidir. Ağartıcı kimyasallar olarak çamaşır suyu ve tuz ruhu kullanmak faydalıdır. Ancak bu iki kimyasalı kesinlikle birlikte kullanmayınız. Birbirleriyle etkileşime girerek solunduğunda çok zehirli olan bir gaz oluşuma sebep olmaktadır. Bu sebeple dikkatli olunuz.

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi çamaşır suyunu döktükten hemen sonra klozet mermerinin ovulmasıdır. Bu lekenin çıkmamasının da bir nedenidir. Çamaşır suyunu döktükten sonra belli bir süre bekleyiniz, çamaşır suyunun lekelerin içerisine nüfuz etmesine zaman tanıyınız. Bu şekilde yaptığınız uygulamalarda lekelerin daha kolay çıktığını göreceksiniz.

3-)Ponza Taşı Kullanın

Klozette oluşan sarı lekelerin çıkarılması için uygulanacak bir diğer yöntem ise ponza taşı kullanımıdır. Bu yöntem etkilidir ancak biraz yorucu ve zahmetlidir.

Ponza taşı ile klozette oluşan sarı lekeleri güzel bir şekilde ovun. Bu işlemi uygularken ellerinizde mutlaka eldiven olmalıdır. Eldivensiz bu işlemi uygulamak kendi kişisel sağlığınız için büyük tehlike oluşturmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ