Kot Pantolon Nasıl Esner?

Kot Pantolon Nasıl Esner?

Pantolonlar günlük hayatta oldukça sık kullanılan kıyafetlerden biridir. Eteğe göre daha rahat ve kullanışlı olan pantolonlar en çok tercih edilme sebeplerinden biridir. Çeşitlilik anlamında oldukça geniş bir yelpaze sunun pantolonlar birçok ortamda sıklıkla kullanılır. Spor tarzda giyinme şansı olan hemen hemen her yerde en çok tercih edilen pantolon türü ise kot pantolonlardır.

Son yıllarda dar pantolonların moda olması ile birlikte dar kotlarda oldukça fazla ilgi görmüştür. Özellikle kadınların hep daha zayıf olma isteği ile birlikte dar pantolonların da moda olması bedenimizden küçük kot pantolonların alınmasına en büyük etken olmuştur. Bunun yanı sıra yıkama sonrası da kot pantolonların çekme ihtimali olabilir.

Gerek kilodan kaynaklı gerek yıkamadan kaynaklı kot pantolonlarda daralmalar, küçülmeler meydana gelebilir. Kot kumaşlarının esneme oranı diğer kumaş türlerine göre çok daha azdır. Özellikle sık dokunmuş kotları esnetmek çok daha zorlu bir iştir. Ancak doğru yöntemler uygulandığı takdirde kot pantolonları esnetmek mümkündür.

Kot Pantolon Esnetme Yöntemleri

1-)Sprey Şişesi

Sprey şişesi kullanarak kot pantolonunuzu esnetmeniz mümkündür. Bunun için öncelikle kot pantolonunuzda dar gelen kısmı tespit edin. Daha sonra bir sprey şişesinin içini su ile doldurun. Tespit etmiş olduğunuz bölgeye hazırladığınız sprey şişesindeki suyu sıkarak dar olan kısmı bir miktar ıslatın.

Ardından genişlemesini istediğiniz yöne doğru kot pantolonunuzun dar kısmı esnetin. Pantolonunuzu esnettikten sonra tutabildiğiniz kadar kot pantolonunuzu gergin şekilde tutmaya çalışın. Bu şekilde ipliklerin arasını açarak genişlemesini sağlamış olursunuz. Daha sonra pantolonunuzun orantısız gözükmemesi için diğer kısımları ile nasıl gözüktüğüne bakın ve uygun görmeniz durumunda farklı kısımlarını da çekiştirerek bir oran yakalayın.

2-)Kot Banyosu

Kot banyosu yöntemi özellikle yaz aylarında sıcak bir yerde bulunuyorsanız uygulaması zorlayıcı olabilir. Ancak havanın sıcak olması bu yöntem için en idealidir. Kot pantolonları esnetmek için kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle küveti bir miktar su ile doldurun. Daha sonra kotunuzu giyerek küvete girin ve oturun. Üzerinizde ıslanmış olan kot yumuşamaya başlayacak ve vücut şeklinizi alacaktır. Bu süreci hızlandırmak ve tam olarak istediğiniz bölgelerin genişlemesini sağlamak için bu bölgelere denk gelen kaslarınızı kullanarak hareket edin. Kotunuzda diz izi olmaması için bağdaş kurmamaya ve dizinizi kıvırmamaya özen gösterin.

Bu şekilde kot pantolona vücut şeklinizi verdikten sonra küvetten çıkın ve hava sıcaksa ortalama yarım saat kadar pantolonunuz ile kalın. Daha sonra kuruması için çıkarın ve asın. Kuruduğunda rahatlıkla giydiğinizi fark edeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ