Mandalina Nasıl Saklanır?

Mandalina Nasıl Saklanır?

Mandalina turunçgiller ailesine ait olan turuncu ve sarı renklerde bir meyve türüdür. Bununla birlikte mandalina ılıman iklimlerde yetişmektedir. Mandalina besin değerleri açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bu nedenle insan sağlığına karşı birçok faydası bulunmaktadır. Bunları kansere karşı kalkan görevi üstlenmesi, bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir, kolesterolü düzenler, kan basıncını düzenler, cilt sağlığını korur ve saç sağlığını koruması olarak saymak mümkündür. Mandalinayı bu denli faydalı bir meyve yapan birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır.

Vitaminlerden özellikle de C vitamini açısından oldukça zengin olan mandalina bunun yanı sıra E vitamini açısından zengindir. İçerdiği yüksek C ve E vitaminlerinin yanı sıra çeşitli mineraller de bulundurmaktadır. Bunları sodyum, potasyum, kalsiyum ve bakır olarak sıralamak mümkündür.

Mandalina bu kadar faydalı bir besin olunca da saklama koşullarına çok dikkat etmek gerekiyor. Yanlış saklama koşulları mandalinanın besin değerlerini kaybetmesine neden olabileceği için uygun koşulları sağlamak oldukça önemli. Mandalinayı doğru koşullarda saklamak için ise birkaç yöntem bulunmaktadır.

Mandalina Evde Nasıl Saklanır?

1-)Bütün Olarak Buzdolabında Saklama

Elinizde bulunan tüm mandalinaları 1-2 hafta içinde tüketebilecekseniz bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bunun için öncelikle mandalinaları kontrol ederek kabuklarında herhangi bir açıklık olmamasına dikkat edin. Kabuğu parçalanmış mandalinalar bu yöntem uygulandığı zaman çok daha kısa sürede bozulur. Kontrol ederek sağlam olduğundan emin olduğunuz mandalinaları yıkamadan bir kabın içine alarak buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde 2 haftaya kadar buzdolabınızın sebzelik kısmında mandalinaları saklamak mümkündür.

2-)Parçalayarak Buzdolabında Saklama

Bu yöntem genellikle yemeden önce mandalinaları soymak istemeyenler için daha pratik bir yöntemdir. Böylelikle mandalina tüketilmek istendiği zaman soyma derdinden kurtularak rahatlıkla yenebilir. Bunun için öncelikli olarak tüm mandalinaları iyice yıkamak gerekir. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra tüm mandalinaları sıra ile soyarak kabuklarından ayırın.

Kabuklarını soyma işleminden sonra ise ayıklamış olduğunuz tüm mandalinaları ister bütün olarak isterseniz de parçalara ayırarak bir tabağa alın. Bu işlemin ardından hava almadığından emin olarak üzerini streç film ile kapatın. Bu şekilde buzdolabının rafına yerleştirerek bir iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

3-)Buzlukta Saklama

Mandalinaları saklamak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de buzlukta saklama yöntemidir. Bunun için öncelikle mandalinaları güzelce yıkayın ve soyun. Daha sonra mandalinaları parçalara ayırarak tane tane olmalarını sağlayın. Bu işlemin ardından yeterli büyüklükte bir tepsiye yağlı kağıt sererek üzerine mandalinaları birbirine değmeyecek şekilde serin. Bu şekilde dondurucuda mandalinaları 1 gece beklettikten sonra buzdolabı poşetlerine doldurarak buzluğa yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ