Omuzda Kitle

Omuzda Kitle

Omuzda kitle oluşmasının birçok sebebi olabilmektedir. Omuz yapısal olarak kıkırdak, kemik ve kas dokusunun bir araya gelmesinden oluşan fonksiyonlu bir yapıdır.

Omuzda oluşan kitleler kemik dokudan kaynaklı oluşabilir. Bu tarz kitleler daha derinde bulunduklarından dolayı daha geç farkedilmektedir. Kemik dokuya yakın oluşan kitleler genellikle kötü huylu bir tümörün habercisidir.

Kemikte meydana gelen deformasyonlar, kemik erimesi ya da kemikte meydana gelen çeşitli hastalıklar kemiğin yapısal değişime uğramasına sebep olmaktadır.

Omuzda kitle çeşitli boyutlarda olabilir. 1-2 mm boyutundan başlayarak 12-13 mm boyutuna kadar gelen kitleler mevcuttur. Omuzda var olan kitlenin tespit edilmesindeki en büyük belirti kişinin uzun süredir yaşadığı ağrı ve acıdır. Bu ağrı ve acı giderek dayanılmaz bir hal almaktadır.

Omuzda bulunan kitleler;

  • Kişinin omuzlarını kullanmasını hatta kollarını kullanmasını ilerleyen zamanlarda olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Kas tutulmaları ve dayanılmaz kas ağrıları sık sık gözlenmektedir.
  • Kişi eklem bölgelerini hareket ettirdiğinde ciddi ağrı hisseder.

Omuzda Kitle Tedavisi

Omuzda kitle bulunması kişinin kronik olarak kemik ağrısı, kas ağrısı ve kas tutulmaları yaşamasına sebep olmaktadır. Kişi bu şekilde ağrılar hissediyor ise bir doktora başvurması gerekmektedir.

Uzman bir hekim tarafından yapılan kontrollerde omuzda var olan kitlenin iyi huylu ya da kötü huylu olduğu tam olarak belirlenemez. Bu sebeple kitlenin olduğu bölgenin MR ya da tomografide ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekir.

MR sonucuna göre kitlenin boyutu, kanser kaynaklı olup olmadığı kolaylıkla anlaşılmaktadır. Kitlenin öğrenilen bu özellikleri göz önünde tutularak en uygun tedavi yöntemi belirlenir genellikle cerrahi müdahale ile var olan kitle alınır.

Bazı olgularda eklem yerinin aşınmasına bağlı olarak sürtünmeyi azaltmak için kitle oluşumu gözlenebilir. Bu tarz kitleler genellikle eklemler arasındaki sıvının yerine konulması sonucunda kısa süre içerisinde düzelmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ