Plastik Saksı Nasıl Boyanır?

Plastik Saksı Nasıl Boyanır?

Saksılar gerek evlerde gerek ofislerde dekorasyon açısından oldukça sık kullanılan eşyaların başında gelir. Çeşitlilik anlamında da oldukça zengin bir yelpazesi bulunur. Kullanım açısından en rahat olan saksı çeşidi ise plastik saksılardır. Ancak plastik saksılarda zaman içerisinde küflenmeler ve boya atmaları gözlemlenebilir. Buna benzer durumlar kullanıma ve kullanıldığı ortamın hava koşullarına bağlı olarak zaman içerisinde diğer saksı çeşitlerinde de ortaya çıkabilecek bir sorundur.

Bu nedenle plastik saksı kullanımı oldukça yaygındır. Farklı sebepler nedeni ile plastik saksılarınızı boyamak istiyorsanız doğru yöntemleri kullanmanız gerekir. Doğru yöntemler ile boyanmayan saksılarda en sık rastlanan sorun boyanın tutmamasından kaynaklanan boya atma sorunudur. Bu olumsuz sonuçları engellemek için doğru yöntem uygulanması oldukça önemlidir. Bu noktada kullanılacak olan boyanın çeşidi önem kazanmaktadır. Farklı boya çeşitleri ile plastik saksıları boyamak mümkündür. Bunun için birkaç yöntem bulunmaktadır.

Plastik Saksı Boyama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Cam Boyaları Kullanarak

Plastik saksıları boyamak için uygun olan boya çeşitlerinden biri cam boyalarıdır. Cam boyası kullanarak plastik saksı boyamak için öncelikle saksıyı boyama işlemine hazırlamak gerekir. Bunun için öncelikle saksının içindeki çiçeği çiçeğe ve köklerine zarar vermeden dikkatli bir şekilde çıkarmak gerekir.

Özenle boşaltmış olduğunuz plastik saksıyı bulaşık deterjanı kullanarak iyice temizleyin. İç ve dış yüzeyinin iyi bir şekilde temizlenmiş olması boya işlemi için oldukça önemli bir adımdır. Saksınızın yüzeyine zarar vermeden yumuşak bir sünger yardımı ile fazla bastırmadan bu işlemi uygulayabilirsiniz. ,

Daha sonra açık havada ya da oldukça havadar bir ortamda yere gazete kağıdı gibi uygun bir malzeme serin. Üzerine saksıyı ters şekilde koyun. Daha sonra ponpon sünger yardımı ile boyayı yukarıdan aşağıya doğru tampon hareketler ile uygulayın. İhtiyaç duyulması durumunda 2 ya da 3 kat bu işlemi uygulayabilirsiniz. Ancak bir sonraki katı uygulamadan önce boyanın kuruması için bekleyin. Dış yüzeyi kuruduktan sonra iç yüzey içinde aynı işlemleri uygulayın.

2-)Su Bazlı Plastik Boya Kullanarak

Su bazlı plastik boyalar plastik saksıları boyamak için uygun bir boya türüdür. Bunun için öncelikle saksınızın içindeki çiçeği çıkarın ve uygun bir yere koyun. Daha sonra saksıyı iyice temizleyerek kurulayın. Ardından açık havada bir yerde boya işlemi yapacağınız bölgeye uygun bir malzeme serin.

Ardından saksıyı ters çevirerek geniş boya fırçaları yardımı ile yukarıdan aşağıya doğru şerit şeklinde boyayı uygulayın. Tüm saksı yüzeyini boyadıktan sonra kuruması için bir süre bekleyin. İhtiyaç duyulması durumunda bir kat daha boya uygulayabilirsiniz. Saksının dış yüzeyi kuruduktan sonra iç yüzeyini de aynı şekilde boyayın. Saksının tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda çiçeği tekrar saksının içine alın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ