Tükenmez Kalem Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Tükenmez Kalem Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Masa başında işin yapan kişiler başta olmak üzere kağıt ve tükenmez kalem ile haşır neşir olan kişilerin bir çoğu aynı problemden yakınmaktadır. Yanlışlıkla değen ya da farkedilmeden kıyafeti çizen tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar. Bu durum aslında sanıldığı kadar zor değildir. Peki tükenmez kalem lekesi kıyafetten nasıl çıkar?

Tükenmez yöntemin çıkarılmasında kumaşın türü önem arz etmektedir.

Sentetik Kumaştan Meydana Gelen Kıyafetlerde

Sentetik kumaştan yapılan kıyafetlerde özellikle hazır giyim mağazalarından alınan kıyafetler de tükenmez kalem lekesinin üzerine hemen saç spreyi sıkın iyice kurumasını bekleyin ardından fırçalayıp yıkayın.

Renkli Kumaşlı Kıyafetlerde

Renkli kumaşlarda meydana gelen tükenmez kalem lekesinin çıkarılmasının en kolay yolu hardal tozudur. Hardal tozunu su ile bulamaç haline getirip ekeli bölgeyi bununla ovalayınız, leke çıktıktan sonra güzelce yıkayınız.

Yeni Oluşmuş Tükenmez Kalem Lekeleri

Yeni meydana gelmiş halen kurumamış tükenmez kalem lekelerinde hızlı olmak lekeyi bir an önce çıkarmak önemlidir. bu lekeler kurumuş hallerine göre daha çabuk çıkarılır. Yapmanız gereken leke kurumadan önce alkol ile lekenin olduğu bölgeyi silmektir. Alkol bulamadığınız durumlarda bazen alkollü mendiller ile silmek bile yeterli olmaktadır.

Deri Kıyafetlerden Tükenmez Kalem Lekesi Çıkarılması

Deri kıyafetlerden tükenmez kalem lekesini çıkarırken deriye zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Tükenmez kalem lekesini çıkarmak için kullanılacak birçok kimyasal deriye zarar vermektedir. Bu sebeple genellikle alkollü bez ya da kolonya ile temizlemek en iyi yöntemlerdir.

Arap Sabunu İle Temizleme

Arap sabunu eski yıllardan beri kullanılan bir temizleme malzemesidir. Çoğu zaman iyi bir parlatıcı olarak kullanılmaktadır. Arap sabunu aynı zamanda kıyafetler başta olmak üzere tükenmez kalemin oluşturduğu birçok yerdeki lekeleri temizlemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ