Bacardi Mojito Nasıl İçilir?

Bacardi Mojito Nasıl İçilir?

Bacardi mojito, bacardi ile hazırlanmış bir kokteyldir ve herhangi bir içki nasıl içiliyorsa, bu kokteyl de o şekilde içilmektedir. Bacardi İspanyolcadır. Çoğu kişinin severek tükettiği bu içkinin ise farklı tüketim şekilleri vardır.

Bacardi Mojito Nasıl İçilir?

Kokteyllerin farklı farklı versiyonlarının olmasından dolayı, kişiler ister istemez içiminde herhangi bir prosedür varmış gibi düşünür. Fakat bacardi mojito bir kokteyldir ve direkt içilebilir.

Bacardinin kendisi bir alkoldür. Mojito kısmı ise adını limon, soda ve naneden almaktadır. Bu malzemelerin karışımı ile kokteyl elde edilir. Daha çok kulüp gibi yerlerde tercih edilen bu içki, oldukça sık tüketilmektedir.

Bacardi İçkisinin Geçmişi

Bacardi, adını Don Facundo Bacardi Masso’dan almaktadır. Bu içki daha çok kokteyllerde kullanılır ve genel olarak tadından dolayı sek tercih edilmez. Bu içkinin ham maddesi şeker kamışıdır ve çıkışı 1862’ye dayanmaktadır.

Yukarıda fotoğrafta görmüş olduğunuz Bacardinin fotoğrafıdır ve bu içki aslında Romdur. Bacardinin çıkışının olduğu yıllarda, romlar ucuz bir şekilde üretilebilen ve bu yüzden de üst kesime pek fazla hitap etmeyen bir içkiydi. Facundo ise romu belirli işlemlerden geçirerek, romun asıl lezzetini bozan maddeleri keşfetti ve romu bu maddelerden arındırdı. Daha sonrasında ise meşe varillerinde romu dinlendirerek nihayetinde ilk kez beyaz bir rom üretmiş oldu.

4 şubat 1862 de ise Facundo ilk mağazasını bir fabrika içerisinde açtı. Bu binanın içerisinde yaşayan meyve böcekleri dolayısıyla ise Bacardinin logosuna ilham olmuştur.

Alkol Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alkol kişilerin kendini iyi hissetmesini sağlayan, daha doğrusu öyle düşünülen fakat eski zamanlarda tamamen iyileştirme amacıyla kullanılan bir maddedir. Aşırı tüketim kişide hem fiziksel hem de psikolojik olarak zarar verebilmektedir fakat buna rağmen yoğun bir şekilde dünyanın her yerinde sevilerek tüketilmektedir.

Bu etkilerden en az şekilde zarar almak için mümkün olduğunca sınırında tüketmek gerekmektedir. Peki nedir bu sınır?

  • Eğer bünyeniz içkiyi ağır karşılıyorsa kesinlikle alabileceğiniz dozda tüketmeli ya da hiç tüketmemelisiniz.
  • Alkolün yanında her zaman bir şey atıştırmalı ve ara ara oturduğunuz yerden kalkarak ya da hareket ederek etkilenip etkilenmediğinizi ölçmeniz gerekmektedir.
  • Kesinlikle aç karnına alkol almamalısınız. Aksi takdirde direkt olarak alkolün sizi etkilemesine ve midenizin bulanmasına sebep olacaktır.
  • Alkol aldıktan sonra az miktarda da olsa su içmeye özen göstermelisiniz. Çünkü alkol, vücudunuzdaki su oranını en alt seviyeye indirir ve böbreklerinizin ağrımasına sebep olur. Ayrıca ertesi gün için ise korkunç bir baş ağrısı ile uyanmanıza neden olacaktır.
  • Sık sık alkol tüketmek yerine, belirlediğiniz günlerde ve yine belirlediğiniz miktarda alkol almalısınız. Aksi takdirde fiziksel olarak cildinizi yıpratır, beyin hücrelerinizin yenilenme sürecini etkiler ve kişilik olarak sizi değiştirebilir. Yani sık sık aşırı miktarda alkol tüketimi kişinin yavaş yavaş zehirlenmesine sebep olur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ