Menemen Kaç Günde Bozulur?

Menemen Kaç Günde Bozulur?

Menemen yapıldığında çabuk tüketilen bir ürün olduğu için genel olarak uzun süre saklanmaz. Fakat arta kalan menemeni sonra yemek amaçlı sakladığınız zaman maksimum 2 gün içerisinde tüketmeniz gerekmektedir.

Menemen Kaç Günde Bozulur?

Bildiğiniz üzere menemen tek bir malzemeden oluşmaz. İçeriğinde yumurta, biber, domates ve istenilen birçok sebze ya da baharat kullanılabilmektedir. Fakat en önemli ve temel malzemesi yumurta diyebiliriz. Yumurta ise uzun süre saklanılmaması gereken, çabuk bozulan bir gıdadır. Bu durum menemenin tüketilme ömrünü de kısaltmaktadır.

Artan Menemen Nasıl Saklanmalıdır?

Menemen her zaman zamanında tüketilmesi gereken bir yemektir. Özellikle içerisine sucuk, sosis gibi et ürünleri de eklendiği zaman, saklama ömrü daha da kısalmaktadır. Menemen saklarken ise uygulamanız gereken adımlardan bahsetmek gerekirse;

  • Kapalı bir kap içerisinde hava almayacak şekilde muhafaza etmelisiniz.
  • Pişmiş bir ürün olduğu için oda sıcaklığında beklemesi direkt olarak bozulmasına sebep olacaktır. Bu yüzden her zaman buzdolabında saklamaya özen göstermelisiniz.
  • Menemeni kısa süre içinde tüketmek için saklayabilirsiniz. Piştikten sonra uzun bir süre muhafaza edemezsiniz. Bu yüzden tüketim zamanınız 2 günü aşmamalıdır.

Menemenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

  • Menemen, lezzetli olmaktan ziyade tadında ekşimeler meydana gelecektir.
  • Uzun süre beklemiş ise, jölemsi bir kıvama ulaşacaktır. Bu şekilde tüketmek zehirlenmeye sebep olmasa dahi midenizin bozulmasına neden olabilmektedir.
  • Menemeni dolaptan çıkartıp ısıttığınızda ise direkt olarak kötü bir koku ile karşılaşırsınız. Bu durumda da kesinlikle tüketmemek gerekmektedir.

Artan Menemen Nasıl Değerlendirilir?

Menemen özellikle sabah kahvaltıda kolay hazırlanabilir oluşu ve lezzetli olması sebebiyle çok sık tüketilen bir yemektir. Fazla miktarda yapılması durumunda ve arttığında ise aslında menemeni direkt çöpe atmak ya da günlerce buzdolabında bekletmek yerine kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. Eğer içerisine et ürünleri koymadıysanız, artan menemeni yaratıcılığınıza da bağlı olarak birçok şekilde kullanabilirsiniz. Bizim bu alternatiflere örnek vermemiz gerekirse;

1-)Sos Olarak Kullanabilirsiniz

Aslında bir çok artan yemeği çeşitli malzemeler ile birleştirerek sos haline getirebilirsiniz. Bunlardan biri de menemendir. Artan menemeni bir miktar salça ile karıştırıp üzerine acı ve siyah zeytin ekleyerek farklı bir makarna sosu elde edebilirsiniz. Bu sosa dilerseniz karabiber, nane, kekik gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

2-)Meze Olarak Tüketebilirsiniz

Yine artmış olan menemenden rahatlıkla meze yapabilir ve akşam yemeğinizde sofranızda ek bir tat olarak tüketebilirsiniz. Kulağa ilk etapta hoş gelmiyor olsa da, tadı oldukça lezzetli olan bu mezede, ısıtmış olduğunuz menemenin üzerine yine bir miktar salça ekleyip daha sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. Oldukça farklı ve lezzetli bir meze elde etmiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ