Demlikte Kalan Çay Ne İşe Yarar?

Demlikte Kalan Çay Ne İşe Yarar?

Çay, toplum olarak çok sık kullandığımız bir içecektir. Gün içerisinde sık sık tüketilen çay harareti almakta ve susuzluğu önlemektedir.

Tüm bu özellikleri dışında çay içerisinde bulunan etkin maddeler sayesinde midevi, stomaşik, uyarıcı ve diüretiktir. Bu özellikleri çayın içerisinde bulunan farklı etkin maddelerden kaynaklanmaktadır ve tüm bu özellikler çayın demlenme şeklinden de etkilenmektedir.

Demlikte kalan çay çoğu evlerde direk çöpe atılır. Çoğu zaman çayın külfeti olarak düşünülmektedir. Ancak çayın posası çay kadar etkili olabilmektedir. Peki demlikte kalan çay nasıl değerlendirilir?

1-)Yara Temizliğinde Kullanılabilir

Çay posası çayın antiseptik özelliğini taşımaya devam etmektedir. Posayı süzerek elde edilecek su ile yaraların temizlenmesi mümkün olabilmektedir. Bu işlemi küçük bir gazlı bez yardımı ile yapabilirsiniz.

2-)Sivilceleri Kurutabilir

Çay içermiş olduğu antiseptik maddeler ile iltihaplı sivilcelerin temizlenmesinde ve kurutulmasında kullanılmaktadır. Demlikte kalan çay posasını güzel bir şekilde yüzünüze sürüp belirli bir süre bekleyebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol su ile yıkayınız. Çay posasının maske görevi gördüğünü göreceksiniz.

3-)Göz Çapaklarında Kullanın

Gözde meydana gelen iltihaplanmalar ve kirpik iltihaplanmaları sonucunda gözde çapak oluşumu sık sık gözlenen bir durumdur. Sabahları ve akşamları yatmadan uygulanacak çay posası çapak oluşumunu gözle görünür bir düzeyde azaltmaktadır.

4-)Elinizdeki Kokulardan Kurtulabilirsiniz

Özellikle balık yemekleri yaparken ya da soğan doğrarken ellere kokunun sinmesi çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bol suyla yıkamaya rağmen çoğu zaman bu koku kalmaktadır. Demlikte kalan çay ile ellerinizi yıkarsanız bu kokulardan anında kurtulabilirsiniz.

5-)Yağlı Ciltlerde Kullanın

Yağlı ciltleri olan kişiler için kullanılabilecek çok doğal ve masrafsız bir yöntemdir. Yüzünüzü çay posası ile sık sık yıkarsanız cildiniz daha az yağlandığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ