Deri Çizme Nasıl Boyanır?

Deri Çizme Nasıl Boyanır?

Deri çizme nasıl boyanır öğrenerek ayakkabılarınızın her daim şık ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabı bakımı oldukça önemli bir konudur. Yeteri kadar dikkat edilmeyen ve iyice temizlenmeyen ayakkabılar zaman içinde deforme olur ve giyilemez hale gelir. Yüksek ücretlerle satılan ayakkabıların ise kısa sürede aşınmasını kimse istemez.

Deri ayakkabı en çok tercih edilen ayakkabı türlerinden birisidir. Kadın, erkek herkesin giydiği deri ayakkabıların birçok farklı modeli bulunmaktadır. Genellikle siyah, kahverengi gibi renklerde satılan deri ayakkabılar aynı zamanda en çabuk deforme olan ayakkabı türleri arasında yer almaktadır. Deri ayakkabıların deforme olmasını önlemek için ayakkabının bakımı aksatılmamalı, düzenli olarak boyasının yapılması gerekmektedir.

Deri Çizme Boyama İpuçları Nelerdir?

Deri çizme çok tercih edilen ayakkabı modelleri arasında yer alır. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen deri çizmeler kötü hava şartlarında çabuk aşınan ve kirlenen ayakkabılardan birisidir. Deri ayakkabıların çabuk bozulmaması ve uzun zaman boyunca giyilebilmesi için kişilerin hijyen ve bakım kurallarına dikkat etmesi gereklidir. Deri ayakkabıların belirli zaman aralıklarında boyanması da gereklidir. Ayakkabı boyarken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Deri ayakkabı boyamak için alınacak olan boyanın rengi ile ayakkabının renginin birbiri ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabının kendi renginden daha açık ya da daha koyu olacak bir boya kötü bir görünüme yol açacaktır.
  • Deri ayakkabı boyasının kaliteli bir boya markasından seçilmesi de daha iyi bir görünüme yol açacaktır. Bunun için kişinin araştırma yapması ve o şekilde boya seçimi yapması önerilmektedir.
  • Deri ayakkabı boyası yapılırken boya yapacak kişi eski, işe yaramaz giysiler giymelidir çünkü boya sırasında boyanın kıyafete bulaşması muhtemeldir.
  • Deri ayakkabı boyanırken birinci kat kurumadan ikinci kat boyasında geçilmemelidir.
  • Ayakkabı boyanmadan önce ayakkabı yüzeyi temizlenmeli; çamur vs. leke varsa giderilmelidir.
  • Deri ayakkabı boyaması yapılmadan önce boya astarı kullanılması da çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkaracaktır.
  • Boyanın kendi fırçası boyama yapmaya dikkat edilmelidir.

Deri Çizme Bakımı Nasıl Yapılmalı?

  • Deri çizme ayakkabı sahibi olan kişilerin sık sık ıslak bir bez ile ayakkabısını silmesi kötü görünümü önleyecek bir yöntem olacaktır.
  • Deri çizmeleri temizlerken önce ayakkabı silinmeli, lekeler giderilmeli sonrasında boya işlemine geçilmelidir.
  • Boyama işleminin büyük bir dikkat içinde ve iki kat olacak biçimde yapılması daha iyi sonuç verecektir.
  • Deri ayakkabılar için özel olarak satılan boya ve bakım kremleri ile ayakkabı sık sık temizlenmelidir. Çamur vb. lekeler kurumadan ayakkabıdan çıkarılmalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ