Deri Yastık Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri Yastık Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Koltuk takımlarında kullanılabilecek kumaşlar son derece çeşitlidir. Son derece şık ve ağır durması nedeniyle deri koltuklar da özellikle ofis mobilyalarında sıklıkla tercih edilir. Genelde koyu renkler de kullanım açısından kolaydır. Ancak sıcak bir yerde yaşıyorsanız terletebilmesi nedeniyle rahatsızlık verici de olabilen bir kumaş türüdür. Ayrıca zamanla yıpranıp derinin çatlaması, parlaklığını kaybetmesi gibi deformasyonlar da meydana gelebilir. Çeşitli lekeler, sık oturulan noktalarda oluşan izler gibi sorunlar ise neredeyse kaçınılmazdır.

Koltuklarda rahatlık ve görünüm açsısından yaygın olarak kullanılan yastıklar belki oturduğumuz yerler kadar kirlenmez ya da yıpranmaz ancak düşünürseniz buralara da yaslanıyor, uzanıp başınızı koyuyor ya da zaten direkt deri kaplı bir minderiniz varsa üzerine oturuyorsunuz. Dolayısıyla aslında koltuk takımlarınızdaki yastıklar da aslında pek de temiz ve bakımlı kalıyor sayılmaz. Koltuklarınızın yastıklarının kılıflarını da koltuk döşemenizi temizlerken temizlemeniz ve onların bakımını da yapmanız iyi olacaktır.

Deri Yastık Kılıfı Temizleme Yöntemleri

Kimyasallardan Kaçının

Eğer evinizde ya da işyerinizde deri tercih ettiyseniz bakımı ve temizliği için de ayrıca çaba harcamanız ve özen göstermeniz gerekecektir. Bunun için öncelikle temizlik deyince akla ilk gelen kimyasal temizlik ürünlerini bir kenara bırakmanız iyi olacaktır. Çünkü bu ürünler de deri döşemenin yüzeyinin kolayca yıpranmasına, solmasına ve lekelenmesine sebep olacaktır.

Yıkamayın

Öncelikle şunu unutmayın ki deri kumaşlar çamaşır makinesinde ya da elde yıkanmamalıdır. Bunun nedeni kumaş yüzeyinin kolaylıkla yıpranabilmesidir. Ayrıca yıkanması hele de saf su yerine sabun da kullanarak yıkanırsa yüzeydeki yağlı dokunun bozulmasına ve derinin zamanla çatlamasına sebep olacaktır.

Nemli Mikrofiber Bez

Yastık kılıflarınızı da koltuk yüzeylerinizi de ılık suyla ıslattığınız mikrofiber bezinizi iyice sıktıktan sonra buraları bu bezle silerek temizleyebilirsiniz. Ancak kullandığınız bez ile kumaşın rengine dikkat etmelisiniz. Kumaş açık renkse bez de açık renk olmalıdır (beyazsa beyaz). Silme işlemini bitirdikten sonra başka bir kuru bezle iyice kurulamayı unutmayın.

Arap Sabunu

Kumaşı sileceğiniz bezi ıslatacağınız suya bir miktar arap sabunu koyarak leke çıkarıcı özelliğini arttırabilir ve hoş bir temizlik kokusu bırakmasını sağlayabilirsiniz. Ardından yine mikrofiber özellikli olan ve ıslak olmayan bir bezle, sildiğiniz yerleri durulayın. Yine aynı şekilde kumaşı güzelce kurulamayı unutmamalısınız.

Bira

Birayı da kumaşı temizleme suyunuz olarak kullanabilirsiniz. Bunu uygularken beze biraz döktüğünüz bira ile yavaş ve hassas hareketlerle kumaşı temizleyin. Ardından yine temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle kumaşı silin.

Meyve Kabuğu İçi

Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de limon, muz, portakal, mandalina gibi içinde leke çıkarıcı beyazlatıcı özelliğiyle bilinen beyaz liflerin olduğu meyvelerin kabuğu ile kumaşı silmektir. Bu işlemi uyguladıktan sonra meyvenin lekesinin kalma ihtimaline karşı bir de temiz nemli bezle aynı yerleri silin.

Tüm bu uygulamaların ardından kumaşınıza bir miktar bakım kremi sürmeyi unutmayın. Aksi halde yumuşaklığını kaybeden kumaş kurur ve çatlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ