Rezene Çayı Uyku Yapar mı?

Rezene Çayı Uyku Yapar mı?

Rezene yılın her mevsiminde temin edilmesi oldukça kolay olan ve uzun ömürlü olan çok sağlıklı bir bitkidir. Vitamin açısından özellikle B vitamini ile C vitamini anlamında zengin olan rezene bitkisi mineral olarak da potasyum, magnezyum ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengin olan bir bitki türüdür. Bunların yanı sıra içerdiği diğer besin değerleri nedeni ile de insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Rezenenin en çok bilinen özelliği ise kasların gevşemesine neden olarak rahatlama hissi vermesidir. Rezenin en çok tercih edilme sebebi de bu rahatlama özelliğinin bulunuyor olmasıdır.

Ülkemizde rezene çoğunlukla çay olarak tüketilse de yemeklerin içerisinde de rezene kullanılabilmektedir. Ancak çay olarak tüketilmesi durumunda rezene bitkisinin etkilerinden daha çok faydalanılabilmektedir. Rezene çayı kaynamış su içerisinde ortalama 3 dakika kadar bekletilerek elde edilmektedir. Rezene bitkilerinin su içerinde fazla kalması çayın acımasına neden olacağı için demlenme süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Rezene Çayı Uyku Yapar mı?

1-)Bebeklerde Uykuya Etkisi

Bebekler en çok 0-1 yaş aralığında büyümektedir. Bu aralıkta büyümenin bu kadar hızlı olmasının en önemli nedeni ise anne sütüdür. Bebeklerin bu yaş aralığında vücutları hızlı bir şekilde gelişim gösterdiği için bebeklerin bu dönemde kas ağrıları oluşmaktadır. Bu durum bebeklerin huzursuz olmalarına neden olabilmektedir. Bebeklerin bu huzursuzluğu uykularını da etkileyebilmektedir. Bu nedenle bebeklerin rahatlamaları sağlanarak daha kaliteli ve verimli uyumaları sağlanabilmektedir. Bunun için ise rezene çayı kullanılabilmektedir. Ancak bebeklere rezene çayı verirken dikkatli olmak gerekir.

Henüz bedenleri çok küçük olduğu için ve çok büyük sıkıntıları olmadığı için çok az miktarda rezene çayı bebeklerin rahatlaması için yeterli olacaktır. Uygun şekilde demlemiş olduğunuz rezene çayından birkaç damla gibi oldukça az bir miktarda çayı bebeğe içirmek bebeğin rahatlaması için yeterli olacaktır.

Eğer bu bebeğinizin rahatlaması için yeterli olmadıysa bir iki yudum miktarını geçmeyecek miktara kadar verebilirsiniz. Bebeğinize rezene çayını doğrudan içirmek istemiyorsanız, bebeğin annesi rezene çayı içerek anne sütü ile de bebeğe rezene çayını verebilir. Bu yöntem bebek için çok daha etkili olacaktır.

2-)Yetişkinlerde Uykuya Etkisi

Yetişkin bireylerde rezene çayının tüketim miktarı biraz daha farklıdır. Çünkü yetişkin insanlar daha çok hareket edip stres ve sıkıntı altında kaldığı için kasları çok daha fazla gerilmektedir. Bu nedenle de her gün 1-2 bardak kadar rezene çayı tüketmek ciddi bir rahatlama sağlamaktadır. Gevşeyen kaslar insanı rahatlatır ve bu rahatlama ile birlikte kişi de uyku isteği ortaya çıkar. Bu nedenle de rezene çayı rahatlama etkisinden dolayı uyumayı kolaylaştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ