Domates Suyu Nasıl Saklanır?

Domates Suyu Nasıl Saklanır?

Domates anavatanı orta Amerika ve güney Amerika olan meyvesi tüketilebilen bir bitki türüdür. Özellikle yaz aylarında havaların sıcak olması nedeni ile domateslerin hasadı çok fazla olmaktadır. Yaz aylarında bol miktarlarda bulunması kolay olan ve ekonomik açıdan da uygun olan domatesler kış hazırlıklarının başında gelen meyvelerden birisidir.

Bunun yanı sıra yaz aylarında da sıklıkla tüketilmektedir. Oldukça lezzetli olması nedeni ile kullanım alanları da oldukça fazladır. Bu durum domatesin yaygın olarak kullanılmasında da oldukça etkilidir. Yaz aylarında temin edilmesinin de kolay olması ile birlikte domates suyu sıkılarak da tüketilmektedir. Aynı zamanda da kış için yemeklerde kullanmak içinde domates suyu hazırlanmaktadır. Bu iki farklı durum için farklı yöntemler uygulanarak domates suları saklanmalıdır.

Domates Suyu Saklama Yöntemleri

1-)Meyve Suyu Olarak

Domates suyunu meyve suyu olarak tüketmek istiyorsanız doğrudan rendeleyerek tüketebilirsiniz. Aynı zaman da rendelemiş olduğunuz domateslerin içine bir miktar limon ve sirke de ilave ederek tüketmeniz mümkündür. Ancak bu şekilde hazırlamış olduğunuz domates suyunu 3-4 gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Çünkü domates asitli yapıya sahip bir meyvedir. Bu da hazırlamış olduğunuz domates suyunun kolay bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle hazırlamış olduğunuz domates suyu çok fazla bekletmeden kısa süreler içerisinde tüketmeniz gerekir. İçmek için hazırlamış olduğunuz domates suyunu buzdolabında hava almayacak bir kabın içerisinde saklayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz domates suyunun miktarı için uygun büyüklükte bir şişe seçerek bu şişe de rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Kışlık Domates Suyu

Kışlık domates suyunu yıl boyunca saklamak mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kavanozların kapaklarının kapatılması aşamasıdır. Domates asitli yapıda olduğu için kapağının iyi kapatılmaması erken bozulmasına neden olacaktır. Kapakları iyi bir şekilde kapatılan kışlık domates suyu kavanozları yıl boyunca rahatlıkla saklanarak tüketilebilir.

Bunun için isteğe bağlı şekillerde gerekli işlemleri uygulayarak hazırlamış olduğunuz kışlık domates suyu kavanozlarını kapaklarını kaynatarak ya da kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları kaynatarak kapakların iyice kapanmasını sağlayın.

Bu işlemler işlev açısından fark yaratmayacağı için tamamen sizin tercihinize bağlı bir durumdur. Hazırlamış olduğunuz domates sularını kapakları aşağıya gelecek şekilde saklamanız gerekir. Bu şekilde kavanozları güneş görmeyen serin ve gölge bir yerde muhafaza etmeniz gerekir. Yaz aylarında rahatlıkla hazırlamış olduğunuz domates suyunu kış aylarında yemeklerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda da yemeklerinize yaz aylarının vazgeçilmez domateslerinin lezzetini taşımış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ