Elbise Dolabı Nasıl Düzenlenir?

Elbise Dolabı Nasıl Düzenlenir?

Elbise dolaplarının düzenli ve temiz olunması hemen hemen herkesin istediği bir durumdur. Ancak kıyafetlerin çok olması, elbise dolabının yetersi oluşu ya da yanlış bir şekilde elbise dolabının düzenlenmesi dolabın içerisinin tam bir kaos halinde olmasına sebep olabilir.

Elbise dolabının düzenli olması aslında sanıldığı kadar zor değildir. Yapılması gereken birkaç püf nokta bulunur bu püf noktalara dikkat edildiği taktirde düzenli bir elbise dolabının olması mümkündür.

1-)Kıyafetlerinizi kontrol edin

Elbise dolabınıza sığmanızın birinci şartı dolabınıza koyduğunuz kıyafetlerin hepsini kullanıp kullanmamanız. Çok eşyanız olabilir, dolabınıza sığamıyor olabilirsiniz peki ama kaç tanesini kullanıyorsunuz?

İşte bu sorunun cevabını vermek için bütün kıyafetlerinizi gözden geçiriniz. Modası geçmiş, bedeni olmayan, eskimiş ya da pek sık kullanmadığınız kıyafetlerinizi dolabınızdan çıkarın.

2-)Öncelik sırası belirleyin

Kıyafetlerinizi gözden geçirip sadece ihtiyacınız olan ve kullandığınız kıyafetleri ayırdıktan sonra ikinci bir gözden geçirme işlemi ile öncelik sıranızı belirleyin.

An çok kullandığınız, en sık ihtiyacınız olan kıyafetlerinizi dolapta daha kolay ulaşabileceğiniz yerlere yerleştiriniz. Bu sayede hem kıyafetleriniz ararken zaman kaybetmezsiniz hem de sık kullandığınız bir eşyayı ararken dolabınızı alt üst etmemiş olursunuz.

İnanın bu yöntemi uygulamak sizin hayatınızı kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

3-)Bol miktarda askı kullanın

Kıyafetlerinizin düzgün durması ve dolabınızda daha düzenli alan oluşturabilmeniz için muhakkak fazla askı bulundurun. Az askı bulundurup bir askıya birden fala eşya asmanız hem düzensiz bir dolap görünümüne hem de aradığınız kıyafeti zor bulmanıza sebep olur.

4-)Kıyafetlerinizi güzelce katlayın

Güzel bir şekilde katlanan ve yerleştirilen kıyafetler normal halinden daha az yer kaplarlar. Bu sebeple kıyafetlerinizi özellikle kazaklarınızı düzgün bir şekilde katlayarak dolabınızın raflarına yerleştiriniz. Bu sayede hem hoş bir görünüm elde etmiş olursunuz hem de yerden tasarruf sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ