Göğüs Kafesi Ağrısı ve Kolda Uyuşma

Göğüs Kafesi Ağrısı ve Kolda Uyuşma

Göğüs kafesi ağrısı ve kolda uyuşma hissi akıllara ilk olarak kalp krizini getirmektedir. Kalp krizi birkaç farklı şekilde ortaya çıkabilmektedir ancak en belirgin kalp krizi şekli göğüs kafesi ağrısı ve kolda uyuşma hissidir.

Kalp krizinde ölüm riskini en aza indirmek için en önemli etken yapılan ilk müdahaledir. Bu tarz belirtileri olan kişilerde özellikle bu belirtilere ek kişi hipertansiyon hastası, kalp hastası ve damar hastalıkları bulunuyor ise kalp krizinden şüphe edilmeli ve acilen ilk yardım ekibi olay yerine çağrılmalıdır.

Göğüs kafesi ağrısı başka hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilmektedir. Özellikle göğüs kafesinin iç kısmında bulunan ve en fazla yer kaplayan organ olan akciğerlerde meydana gelen bir rahatsızlık göğüs kafesinin ağrımasına sebep olabilir. Bunun dışında kalp yetmezliği durumlarında da göğüste ağrı oluşumu meydana gelir. Bu sebeple göğüs kafesindeki ağrılar asla hafife alınmamalıdır ve bir doktor kontrolünden geçilmelidir.

Göğüs Kafesi Ağrısı ve Kolda Uyuşma Hissi Tedavisi

Göğüs kafesinde ağrının sebebi;

  • Akciğerlerde meydana gelen bir tümör ya da akciğer rahatsızlıkları olabilir.
  • Kalpte meydana gelen bir yetmezlik ya da kalp krizi olabilir.
  • Akciğer zarında meydana gelen bir iltihaplanma olabilir.
  • Göğüs Kafesindeki kemiklerde meydana gelen patolojik bir bozukluktan kaynaklı olabilir.

Tüm bu durumlarda yapılması gereken ilk adım ağrının kaynağının tam olarak saptanmasıdır. Bunun için doktorun muayene etmesinin yanı sıra; hastanın MR ve tomografisi çekilir, hastanın öyküsü dinlenir ve gerekli kan testleri yapılır. Sonuçta tüm bu bilgilerin ışığında kişiye teşhis konur.

Teşhise göre eğer akut rahatsızlık söz konusu ise akciğer hastalıkları, bakteri ve virüs kaynaklı rahatsızlıklar gibi hıslı bir şekilde ilaç tedavisine başlanır.

Eğer kronik bir rahatsızlık söz konusu ise; Konjektif kalp yetmezliği, hipertansiyon, damar hastalıkları gibi hasta hayatı boyunca düzenli olarak doktorun verdiği ilaçları kullanmalı ve düzenli aralıklar ile kontrole gitmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ