Hint Kınası Saçta Kaç Dakika Bekletilir?

Hint Kınası Saçta Kaç Dakika Bekletilir?

Hint kınası saçta yaklaşık olarak 30 dakika bekletilmelidir. Doğal bir ürün olduğundan ötürü 1 saate kadar bekletmek bile saça herhangi bir zarar vermemektedir. Tabii ki siz yine de o kadar bekletmeyin, 30 dakika beklemenin sonucunda zaten kına, saça renk vermektedir.

Hint Kınası Saçta Kaç Dakika Bekletilir?

  • Günümüzde kozmetikte kimyasalların yerini Hint kınaları almaktadır. Çünkü kimyasal, kullanıldığı alana göre cilde, saça yani insan vücuduna oldukça zararlı olabilmektedir. Kozmetikte kullanılan bu kimyasal, cilt problemlerine, alerjiye sebep olur. Kişiden kişiye, kullanılan miktara ve kullanma sıklığına göre değişse de aslında herkeste bir parça etkisi bulunmaktadır.
  • Özellikle hassas kişiler, her kozmetik ürününü kullanamazlar. Bu kozmetik ürünler içerisinde en sık karşımıza çıkanlar ise saç boyalarıdır. Saç boyalarının içerisinde bulunan kimyasallar, saçın yapısını değiştirebilir hatta biraz önce de bahsettiğimiz gibi hassas olan insanlarda saç derisi problemlerine sebep olabilir. Böyle kişiler ise en bilinen ve doğal saç boyası olan Hint kınasını tercih etmektedir. Hint kınası da aynı boya gibi saça kolaylıkla uygulanabilen bir boyadır fakat içerisinde kına haricinde limon suyu ve badem yağı karışımı ile hazırlanmaktadır. Yani tamamen doğaldır. Bu şekilde hazırlanan boya ise saça uygulandıktan sonra 30 dakika bekletip yıkadığınızda saçınızın rengini değiştirebilirsiniz.
  • Hint kınalarının belki de tercih edilememesinin tek sebebi ise renk yetersizliğidir. Kimyasal boyalarda kahverenginin bile farklı renk tonlarını bulabiliyorken, Hint kınası doğal bir ürün olmasından dolayı 3 renk vardır ve bu renkler sabittir. Yani açığını ya da koyusunu bulmanız imkansızdır. Bulmuşsanız o muhtemelen farklı bir renk vermesi için kimyasal ile karıştırılmış bir üründür. Belirttiğimiz gibi Hint kınasında 3 renk vardır. Siyah, kızıl ve sarı. Fakat eğer saç boyanızın üzerine kına uygulayacaksanız, altta kalan boyanın rengini hiç kapatmayabilir ya da kapatmış olsa dahi, saçın renk geçişlerini gösterebilmektedir.

Hint Kınası Nasıl Hazırlanır?

Hint kınası hazırlarken, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi toplamda 3 malzemeye ihtiyacımız vardır. Bu malzemeler ise limon suyu, badem yağı ve Hint kınasıdır. Öncelikle bir kap içerisinde saçınızın uzunluğuna göre 1 paketten fazla olabilir, Hint kınanızı limon suyu ile karıştırıyorsunuz. Bu karışım çamur kıvamına ulaştığı zaman ise bir çay kaşığı olacak şekilde badem yağı eklediğinizde doğal saç boyanız hazır hale gelmektedir. Daha sonrasında eldiven kullanarak saçınızın her bir kısmını boyayacak şekilde ayırarak uygulayabilirsiniz.

Hint kınası da aynı saç boyalarında olduğu gibi saçın uzama hızına göre sürekli olarak yenilenmelidir.

Hint Kınası Kullanım Alanları Nelerdir?

Hint kınası saçı boyamak dışında aynı zamanda dövme amaçlı da kullanılmaktadır. Vücuduna kalıcı dövme yaptırmak istemeyen kişiler Hint kınasını tercih etmektedir. Hint kınası vücutta 2-3 ay kadar kalabilmektedir fakat bu süreç içerisinde de yavaş yavaş ilk rengini kaybetmektedir.

Günümüzde özellikle turistik alanlarda Hint kınası ile dövme yapan dövmeciler çoğalmıştır. Yani gerçek bir dövme yaptırmadan önce vücudunuzda nasıl duracağını merak ederseniz, Hint kınası bu konuda oldukça muazzam bir uygulama olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ