Kızartma Teli Nasıl Temizlenir?

Kızartma Teli Nasıl Temizlenir?

Kızartma türk ailelerinin vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesidir. Lezzetli oluşu ve pratik bir şekilde hızla yapılıyor olması da sık sık mutfaklarımızda ve sofralarımızda yer alma sebeplerinden bir tanesidir. Ne yazık ki kızartmanın kolay yapılışı kızartma yapımı esnasında ortaya çıkan bulaşıklarında kolayca yıkanması anlamına gelmiyor. Özellikle yoğun miktarda yağ ile yapılan kızartmalar sonucunda kızartma tavaları, kızartma teli ve diğer eşyaları yıkamak hem zahmetli hem de zaman alıcı.

Sık sık yakınılan durumlardan bir tanesi ne yaptıysam kızartma telini tam olarak temizleyemiyorum. Muhakkak yağ ve kızartmadan geriye kalanlar var oluyor yakınması. Bu durumun önüne geçmek hızlı ve etkili bir temizleme işlemi gerçekleştirmek için yapılması gerekenler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de kızartma telinizi temizleme işleminde yakınıyorsanız ve tam anlamıyla temizlik gerçekleştiremiyorsanız aşağıdaki adımları denemenizi tavsiye ederiz.

1-)Limon ile Ovun

Limon, kendi içermiş olduğu doğal meyve asitleri ve uçucu yağlardan dolayı hafif bir yağlanmaya neden olmaktadır. Ancak yağ asitleri daha güçlü yağların hızla telden arındırılmasını sağlar. Bu sebeple bir limonu ortadan ikiye bölünüz ve etkiyi arttırmak için üzerine bol miktarda tuz ilave ediniz. Bu işlemin ardından teli bu limon parçası ile iyice ovunuz ve bir süre sıcak su içerisinde bekletiniz ardından güzelce durulayarak temizleyiniz.

2-)Karbonat Kullanın

Karbonat, ev hanımları tarafından temizlik işlerinde sık sık tercih edilmektedir. Burada yapmanız gereken kızartma telini bolca karbonat ile kaplayınız. Bu işlemin ardından bir tel yardımı ile karbonatı tel üzerine iyice yediriniz. Bu işlem sayesinde karbonat fazla yağı içerisine çeker ve hapseder. Bu işlemin ardından bol sıcak su ile kızartma telini yıkayınız. Bu işlem kızartma telinin yağlılık oranına bağlı olarak birden fazla kez tekrarlanabilir.

3-)Beyaz Sirke Kullanın

Beyaz sirke kızartma teli üzerindeki yağın hızlıca arındırılmasını sağlar. Aynı zamanda kızartma telinin işlemlere maruz kalarak renginin ve parlaklığının gittiği durumlarda hızla parlaklık verir. Temizleme işlemi esnasında kızartma telinin çizilmeden ve aşınmadan temizlemesini sağlar.

Sıcak su içerisine bir çay bardağı beyaz sirke koyunuz. Bu işlemin ardından kızartma telini bu karışım içerisine koyarak bir süre bekletiniz. Bu aşamadan sonra güzelce yıkayarak kızartma telini yağdan ve kızartma kalıntılarından arındırınız.

Tek bir yöntemin yeterli olmadığı durumlarda kendi istek ve arzularınıza göre istediğiniz yöntemleri ard arda uygulayarak kombine bir şekilde daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ