Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kuş sesi insanların huzur içerisinde olmasını sağlar ancak bazı durumlarda kuşlar çekilmez bir hal alabilir. Özellikle balkonlara gelmeleri, burada yuva yapmaları balkonlarda kuş tüyü ve kuş pisliğinin var olmasına sebep olabilir. Hatta bazı olgularda kişiler balkonlarda dahi oturamaz hale gelir. Böyle durumlarda kuşları balkondan uzak tutmak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Kuşları Balkondan Uzak Tutmanın Yolları Nelerdir?

1-)CD Kullanın

Kuşlar balkonda hareket eden bir cisim olduğunda genellikle korktukları için ortamdan uzaklaşırlar. Balkonun uygun bir yerine asacağınız Cd’nin parlak kısmı gün içerisinde gün ışığını etrafa yansıtarak kuşların balkona gelmesini engeleyecektir.

2-)Rüzgar Çanı

Rüzgar çanı balkonunuzda hem dekoratif amaçlı kullanabileceğiniz hem de kuşları balkonunuzdan uzak tutmak için kullanabileceğiniz faydalı bir gereçtir. Rüzgar çanının rüzgar ile birlikte hareket etmesi ve ses çıkarması kuşları korkuttuğu için kuşların balkona gelmesini ve buraya yuva yapmasını önlemektedir. Ancak sıcak ve rüzgar olmayan yaz günlerinde bu işlem işe yaramayacağı için kuşları balkonunuzdan uzak tutmak için ekstra bir yola ihtiyacınız olmaktadır.

3-)Kuş Kovucu Cihazlar

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kuşların balkondan uzak durmasını sağlayabilecek bir takım cihazlar da icat edilmiştir. Genellikle sizin duymayacağınız ancak kuşların duyup algılayabileceği frekanslarda yayın yaparak kuşların bölgeden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem diğer yöntemlere göre biraz daha pahalı olabilir ancak daha etkili ve uzun ömürlü olabileceği gerçeğini de düşünmek gerekmektedir.

4-)Cam ile Balkonun Kapatılması

Balkonuna çok fazla kuş gelmesinden ve kuş yuvası bulunmasından rahatsız olan ne yaptıysa bu duruma bir çözüm bulamayan kişiler için yapılması önerilen yöntemlerden bir tanesi balkonun komple cam ile kapatılmasıdır. Günümüzde bu işlem ısı yalıtımının sağlanması, mahremiyet için ya da birçok farklı sebeple yapılmaktadır. Kuşlardan korunmak için de uygulayabileceğiniz bir yöntemdir.

Maddi olarak biraz pahalı olan bu yöntemi gerçekleştiremeyen kişiler için farklı yöntemler ile de balkonun kapatılması sağlanabilir. Perde kullanılarak balkonun kapatılması sağlanabilir ve kuşlar bu sayede balkondan uzak tutulabilir.

5-)Rüzgar Gülü

Balkonda hareket eden br takım cisimlerin bulunmasının kuşları balkondan uzak tuttuğunu daha önceleri dile getirmiştik. Aynı şekilde balkonunuzda rüzgar gülü kullanarak da bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Renkli ve farklı büyüklükteki rüzgar gülleri kuşları balkonunuzdan uzak tutabilir ancak burada da rüzgarın önemli bir faktör olduğunu ve istenilen etki için gerekli olduğunu unutmamak gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ