Naylon Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Genellikle yemek masalarında kullanılan naylon masa örtüleri her açıdan bizlere fayda sağlamaktadır. Özellikle temizlemesi kolay olan naylon masa örtüleri birçok şekilde hızlıca temizlenmektedir. Bazen ise bu masa örtülerine dahi zorlu lekeler musallat olabilmektedir. Çocukların masa örtüsünü boyaması, salça lekeleri naylon masa örtülerinde en zor çıkarılan lekelerdir.

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Naylon masa örtüsünü temizlemek için bir nemli ve köpüklü bez yeterlidir. Bu bezi yemek yenildikten sonra hemen bir masanın üzerinde şöyle bir gezdirmek faydalı olacaktır. Temizleme sonrasında ılık bir suyla ıslatılmış temiz ve pamuklu bezle durulamak gerekmektedir.

Eğer naylon masa örtüsüne salça, sos, yağ vb. çıkarılması zor lekeler bulaşmışsa bunun yöntemi de aseton kullanmaktır. Temiz ve pamuklu bir beze eser miktarda aseton dökülür. Lekenin olduğu yer asetonlu bezle ovalanarak silinir. Bu temizlik işleminden sonra lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Bulaşık deterjanı da naylon masa örtüsünü temizleme konusunda faydalı olmaktadır. Bulaşık deterjanı naylonu temizleyerek lekelerin çıkmasını sağlar aynı zamanda naylona parlaklık vererek görüntüsünün de hoş durmasını sağlamaktadır.

Naylon Masa Örtüsü Makinede Yıkanır mı?

Naylon masa örtüsünün makinede çok sık yıkanması tavsiye edilmemektedir. Naylon masa örtüsü hem makinenin sıcaklığına dayanamaması hem de yapışkan yapısıyla makinenin deliklerini tıkama ihtimali olması nedeniyle naylon masa örtülerinin makinelerde yıkanması istenmeyen durumlara yol açabilmektedir.

Naylon Masa Örtüsü Nasıl Ütülenir?

Naylon masa örtüleri bazı zamanlar serildiklerinde küçük hava kabarcıklarına neden olabilmektedir. Hava kabarcıkları kimi zamanlarda hoş olmayan görüntülere neden olarak insanların göz zevkini rahatsız edebilmektedir. Bu hava kabarcıklarının önlenmesi için naylon masa örtülerinin baş taraftan itibaren masaya yerleştirilmesi ve yavaş yavaş serilmesi gerekmektedir. Eğer buna rağmen hava kabarcıkları oluştuysa naylonun üzerine hafif ıslak bir bez sererek ütülemeniz hava kabarcıklarının yok olmasını sağlayacaktır.

Kumaş Masa Örtüsü Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar bir leke bulaştığında temizlemesi zor olsa da görünüm açısından bazı zamanlar kumaş masa örtüleri tercih edilmektedir. Hem kullanımı hem de şıklığı açısından tercih edilen kumaş masa örtülerinin temizliği ve bakımı oldukça önemlidir.

  • Kumaş masa örtüsüne çay veya kahve benzeri içecekler döküldüyse, ılık bir suyla ıslatılmış bir bezle lekenin bulunduğu yere tampon yapılarak leke alınmaya çalışılır. Bu işlemler esnasında lekenin ovulmaması gerekmektedir. Daha sonrasında kumaş uygun talimatlara göre yıkanabilir.
  • Kumaş masa örtüsü makinede yıkandığı takdirde hafif programda yıkanmalıdır. Masa örtüsü yıkanırken sıkma derecesi iptal edilebilir. Bu kumaş kuruduktan sonra ütülenmesi açısından faydalı olacaktır.

Kumaş Masa Örtüsü Nasıl Ütülenir?

Kumaş masa örtüleri perdeler gibi bir yere asılarak sadece buhar ayarıyla ütülenebilir. Bunun yanında ütüde kumaş türü ayarı yapılarak yine buharlı bir şekilde ütüleme yapılabilmektedir. Ütü yapılırken kumaşın üstüne bir tülbent sermek daha faydalı olacaktır. Ütüleme işlemi yapılırken ütünün ısı ayarını iyi ayarlamak oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ