Ruj Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Ruj Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Kozmetik dünyasında kullanılan rujlar kadınların vazgeçilmez makyaj malzemelerinden biridir. Özellikle kolay kolay geçmeyen ve dağılmayan rujları tercih etmeye çalışır kadınlar. Bu gibi özellikler kazandırmak için ise birçok kimyasal kullanılır. İşin içine ağır kimyasallar girince oluşturduğu lekeler de inatçı lekelere dönüşür. Ancak evlerde kolaylıkla uygulanabilecek yöntemler ile inatçı ruj lekesinden kurtulmak mümkündür. Halılarınıza bulaşmış ruj lekesinden kurtulmak için aseton, bulaşık deterjanı, saç spreyi, ispirto ve sert bir nesne kullanabilirsiniz.

1-Aseton ile Temizleme

Halınıza bulaşan rujun fazlasını plastik bir bıçak ya da sert bir nesne yardımı ile alın. Daha sonra ruj lekesinin genişliği ile doğru orantılı miktarda bir parça pamuk alın. Üzerine bir miktar aseton dökün ve asetonlu pamuk ile lekenin üzerine tampon hareketler yaparak temizleyin. Pamuk tamamen ruj olana kadar bu işlemi uygulayın. Pamuk ruj lekesini çekene kadar pamuk değiştirerek uyguladığınız bu işlemin ardından kuru bir bez ya da peçete yardımı ile asetonu iyice çektirin. Sonra bir kaseye su koyun. Su koyduğunuz kasenin üzerine 3-4 damla bulaşık deterjanı damlatın ve iyice köpürtün. Bir bez ya da orta sertlikte bir sünger ile lekenin kenarlarından merkezine doğru deterjanlı su ile silin.

2-Saç Spreyi ile Temizleme

Halınızın ruj lekesi olan kısmına bol miktarda saç spreyi sıkın. Ardından 15 dakika bu şekilde bekleyin. Sonrasında temiz bir bez yardımı ile lekenin üzerine bastırın. Ancak çok sert bastırmamaya özen gösterin. Bu şekilde bastırdığınız bez lekeyi iyice emecektir. Lekenin tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

3-İspirto ile Temizleme

İspirto, ruj lekesini temizlemek için kullanılabilecek etkili yöntemlerden biridir. Bunun için dökülen rujunuzu önce plastik gibi sert bir nesne ile alabildiğiniz kadar alın. Daha sonra bir miktar ispirtoyu halınızdaki lekenin üzerine dökün. 5 dakika gibi kısa bir süre bekleyin. Temiz ve kuru bir bez ile lekenin üzerine hafif bastırın. Bu şekilde ruj lekesinin halınızdan çıktığına emin olana kadar bu işlemi uygulayın.

NOT: Fazla bastırmadan uygulayın tampon işlemlerini aksi takdirde lekenin daha derinlere işlemesine neden olursunuz ve çıkarması daha zor bir hal alır. Bu malzemeleri kullanmadan önce halının göze çarpmayan bir yerinde denemeyi unutmayın. Halınızın yapımında kullanılan malzemelere göre renginde ağarmaya veya herhangi başka bir deformeye neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ