Puding Nasıl Koyulaşır?

Puding Nasıl Koyulaşır?

Hazırlanışının çok pratik ve farklı aromalarla zenginleştirilerek her zevke göre yeni tatlar elde edilebilmesine elverişli olması nedeniyle puding sevilerek yapılan ve tüketilen bir tatlıdır. Genellikle kakaolu ya da çikolatalı puding değişik pasta tariflerinde kullanmak üzere de değerlendirilir. Özellikle bisküvili pasta çocukların tatlı isteğini sağlıklı yoldan giderirken anne babaların da bu isteği kolaylıkla yerine getirebilmesini sağlar.

Puding özellikle çocuklar için hazırlanıyorsa evde tamamen kendi malzemelerinizle hazırlayacağınız ev yapımı bir puding tercih etmeniz yerinde olacaktır. Marketlerde satılan hazır pudingler farklı katkı maddeleri içerebileceğinden bu tatlı evde kendi yağacağınız puding kadar sağlıklı olmayacaktır.

Eğer pudingi eve hazırlıyor iseniz bulacağınız uygun bir tarife göre hazırlayabilirsiniz. Ancak ölçüde bir hata yaptınız ve pudinginiz koyu olmadıysa veya hazır alınmış da olsa yaptığınız pudingin miktarını arttırmak istiyorsanız çaresiz değilsiniz. Evinizde rahatlıkla bulunacak çok basit birkaç malzeme ve kolay bir uygulama ile pudingin kıvamını kolaylıkla yoğunlaştırabilir ve miktarını arttırabilirsiniz.

Puding Sulu Olursa Ne Yapılır?

Un ,Pirinç Unu, Nişasta, Su ve Süt Karışımı

Bölümün başlığından da anlaşılacağı gibi kullanmanız gereken malzemeler çok çeşitli ve kolay bulunacak türden. Kıvamı koyu olan ya da miktarı az gelen puding için un, pirinç unu ya da nişastayı soğuk süt veya su ile iyice karıştırdıktan sonra pudinge eklerseniz istediğiniz sonuca ulaştığınızı göreceksiniz.

  • Bunun için öncelikle kaynadığında kıvamından ya da miktarından memnun olmadığınız pudingin altını kapatın. O beklerken soÄŸumasına izin vermeyecek bir zaman diliminde –diyelim ki un ve süt kullanacaksınız- un ve sütü karıştırın. 1 litre puding için 1 bardak süt ve 2 yemek kaşığı un kullanabilirsiniz. Un topak topak kalmayacak ÅŸekilde bu ikisini iyice karıştırın ve pudingin altını tekrar açıp bu karışımı pudinge ekleyin.
  • Bu ÅŸekilde bir süre kaynattıktan sonra yine istediÄŸiniz yoÄŸunluk veya miktara ulaÅŸamamış iseniz aynı iÅŸlemi süt miktarını biraz azaltarak tekrarlayabilirsiniz.
  • Aynı uygulamayı yukarıdaki malzemelerden herhangi ikisi ile de yapabileceÄŸinizi unutmayın. Ancak kullanacağınız sütün ya da suyun soÄŸuk olması önemlidir.
  • Ayrıca niÅŸasta kullanacaksanız tıpkı muhallebi yapar gibi 1 yemek kaşığı toz ÅŸeker, 1 bardak süt ve 2 yemek kaşığı niÅŸastayı karıştırıp kaynattıktan sonra pudinge ekleyip bir müddet de birlikte kaynatın. Bu ÅŸekilde iki karışım birbiriyle bütünleÅŸince ocağı kapatabilirsiniz.

Şeker Miktarını Dengelemeyi Unutmayın

Ancak her iki uygulamada da pudinginize bu malzemeleri ekledikçe şeker oranını bozacağınızı unutmamalısınız. Bu nedenle dengeleyecek miktarda toz şekeri de pudinge ekleyerek tadını korumuş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ