Yurt Dışına Kargo Nasıl Ucuz Gönderilir?

Yurt Dışına Kargo Nasıl Ucuz Gönderilir?

Kargo istenilen bir ürünün ya da eşyanın bir yerden başka bir yere gitmedi anlamına gelse de günlük hayatların temposu içerisinde çok daha farklı anlamlara gelebilmektedir. Yoğun stres ve koşturmaca altında geçen bir günde kargo göndermek ya da kargo teslim almak zor bir iş haline gelebiliyor. Ancak kargo firmalarının erken saatlerden geç saatlere kadar dağıtım yapıyor olması bu açıdan bir rahatlık sağlamaktadır.

Kargolar genel olarak yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki başlık altında toplanabilir. Yurt içi kargo göndermek lojistik anlamda rahatlıklar sağlasa da yurt dışı kargo gönderimi lojistik açısından bakıldığı zaman daha zor bir işlemdir.

Bu durumda yurt dışı kargolarının yurt içi kargolara oran ile çok daha pahalı olmasına neden olur. Yurt dışı kargo gönderimlerinin pahalı olmasının bir diğer nedeni de bu firmaların yurt içi kargo gönderemi sağlayan firmalara göre daha az sayıda olmasıdır. Ancak tüm bu nedenlere karşın yurt dışına daha ucuza kargo göndermek için bazı yollar bulunmaktadır.

Yurt Dışına Kargo Nasıl Daha Ucuz Gönderilir?

1-)Online Kargo Firmaları ile Gönderme

Online kargo firmaları diğer firmalara oranla çok daha ekonomiktir. Bunun başlıca nedeni ise yerleşik firmalar gibi çeşitli ofis giderlerine sahip olmamalarıdır. Birçok gider konusunda tasarruf sağlayan online kargo firmaları yurt dışına kargo göndermek için oldukça kullanışlı bir yoldur. Online kargo firmaları ile kargo göndermek için dikkat etmeniz gereken tek nokta firmanın güvenilirliğini araştırmaktır. Yurt dışı kargoları mesafeden dolayı yurt içi firmalara oranla daha uzun sürede teslim edilmektedir. Bu nedenle internet üzerinden takip edebileceğiniz güvenli bir firma ile çok daha ucuz şekilde kargo gönderebilirsiniz.

2-)Yurt Dışına Giden Bir Yolcu ile Gönderme

Yurt dışına giden bir yolcu ile yurt dışına kargo göndermek mümkündür. Ancak kilo problemi yaşanıyorsa istenilen tüm ürünler gönderilemeyebilir. Bu yöntemi tercih etmek için tanıdığınız birilerinden rica edebileceğiniz gibi havaalanında bir yolcudan da rica edebilirsiniz.

Buna karşılık bir miktar para ödeyerek belli bir ağırlıktaki kargonuzu gönderebilirsiniz. Ancak güvenilirlik açısından tanıdık biri çok daha etkili olacaktır. Aynı zamanda da kargo firmalarına ödeyeceğiniz miktarlardan çok daha az ödeyerek kargonuzu göndermeniz mümkün olur. Bu şekilde kargo teslim ederken kargoyu alacak kişinin numarasını da vermeyi unutmayın.

NOT: Kargo fiyatında gönderilecek olan ürün ya da ürünlerin ağırlığı da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle bu faktörü de göz önünde tutmakta fayda vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ