Zeytin Yaprağı Nasıl Kurutulur?

Zeytin Yaprağı Nasıl Kurutulur?

Ülkemizde özellikle de ege kıyılarında oldukça verimli olarak yetişen zeytinin birçok faydası bulunmaktadır. Ege dışında Akdeniz kıyılarında da yetişen zeytin ağaçlarının sadece meyvesi değil yaprakları da oldukça faydalıdır. Zeytin yapraklarını kurutarak çay yapabilirsiniz. Bu çayı hazırlamak için zeytin yapraklarını kurutma yoluna dikkat etmelisiniz.

Eğer bahçenizde ya da kolay erişebileceğiniz bir yerde zeytin ağacınız varsa zeytin yaprağı çayı yapabilirsiniz. Üstelik zeytin yaprağı çayı sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Nezle gibi küçük hastalıklardan kanser gibi büyük hastalıklara kadar birçok hastalığa karşı faydası bulunmaktadır. Antioksidan etkisi sayesinde vücudu temizlemektedir. Zeytin yapağını kurutmak için uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise su, pamuklu bir bez, pamuklu bir torba ya da cam kavanoz ve ip gerekmektedir.

Zeytin Yaprağı Kurutma Yöntemleri

1-)Asarak Kurutma

Zeytin yapraklarınızı asarak kurutmak mümkündür. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle zeytin yapraklarını iyice yıkamalısınız. Bu işlemi akan suyun altında bol su ile yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra zeytin yapraklarınızın sığacağı büyüklükte bir kabın içine su ve sirke koyarak bir süre bekleyerek de yapabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde zeytin yapraklarınızı iyice yıkadıktan sonra sap kısımlarından birleştirerek tutamlar oluşturun.

Zeytin yapraklarınızın çokluğuna göre bir ya da birkaç tutam oluşturduktan sonra her tutamı sap kısımlarından bağlayın. Ancak bağlama işleminin yapraklara zarar vermeyecek kadar bol dökülmesini engelleyecek kadar sıkı olmasına özen gösterin. Bağlama işlemini tamamladıktan sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde bir yere asın. Serin ve havadar bir ortam olmasına özen gösterin. Tam olarak kuruduğundan emin olduğunuzda toplayıp pamuklu bez bir torbaya ya da cam bir kavanoza koyarak kaldırın.

2-)Sererek Kurutma

Zeytin yapraklarını sererek kurutmakta oldukça etkili ve pratik bir yöntemdir. Bunun için ilk olarak zeytin yapraklarınızı iyice yıkayın. Özenle yıkadığınız zeytin yapraklarınızı pamuklu bir bez üzerine sererek kurutun. Ancak bu bez serin, havadar ve gölge bir yerde olmalı. Yaprakların doğrudan güneş ışığına maruz kalması faydalı besinlerin eksilmesine neden olacaktır. Bu şekilde tamamen kuruması için birkaç gün bekleyin. Ardından da pamuklu bir bez torba ya da cam bir kavanoz ile kaldırıp yıl boyu rahatlıkla tüketebilirsiniz.

NOT: Zeytin yapraklarınızı kullanmak istediğinizde mutlaka kontrol ederek kullanın. İyi kurumaması ya da su alması gibi durumlarda bozulmaya başlayabilir. Bu durumlarda kesinlikle bu yaprakları tüketmemelisiniz. Üzeri böceklenmeye başlamış ise bozulmaya başlamış anlamına gelir. Ayrıca zeytin yaprağı bağışıklık sistemini de güçlendirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ