Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Bayat yumurta tüketimi kişinin ciddi sağlık sorunları yaşamasına sebep olur. Bu sağlık problemlerinin başında gıda zehirlenmesi, alerji reaksiyonları yer almaktadır. Kişi yumurtaya alerjisi olmamasına rağmen yumurta alerjisi varmış gibi bir hal oluşabilir. Kaşıntı, kızarıklık bu alerjik belirtilerin başında gelmektedir.

Bu sebeple yumurtanın taze bir şekilde tüketilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle yumurtanın bayat bir şekilde küçük çocuklar tarafından tüketilmesi ciddi sağlık sorunları oluşmasına sebep olabilir. Bayat yumurta tüketiminin önüne geçmek için alacağınız yumurtanın bayat olup olmadığına muhakkak dikkat ediniz.

1-)Güvendiğiniz Yerden Alın

Yumurta tüketiminde en çok dikkat edilmesi gereken durum satın alındığı yerdir. Özellikle kutu içerisinde satılmayan yumurtalarda bilinen yerden alışveriş yapılması büyük önem taşımaktadır aksi halde bayat yumurta satın alınabilir.

2-)Son Kullanım Tarihine Bakın

Yumurta alımı esnasında kutu içerisinde ya da herhangi bir ambalaj içerisinde olup olmadığına dikkat ediniz. Ambalaj üzerindeki üretim tarihini ve son kullanma tarihini kesinlikle kontrol edin. Aynı zamanda güvenilir olmayan markalara ait yumurtaların tüketiminden, açık tek halde satılan yumurtaların tüketiminden kaçınınız.

3-)Kabuk Rengine Bakın

Bayat yumurtalar kabuk renklerinden aslında dikkatli bakıldığında anlaşılabilmektedir. Burada yapmanız gereken kabuğun renginin canlı görünüşüdür. Matlaşmış yumurta kabukları ya da renginde sararma ve kararma gözlenen yumurta kabukları yumurtanın bayat olduğunu gösteren bir kanıttır.

4-)Kötü Koku

Yumurtalar bayat oldukları zaman kötü ve ağır bir koku etrafa yayarlar. Bu durum özellikle çiğ halinde çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Çiğ yumurtayı kırdığınızda öyle ağır bir koku ortaya çıkar ki bu anlaşılmayacak gibi değildir.

Bazı durumlarda koku sizi rahatsız eder ama tam olarak emin olamazsınız. Böyle durumlarda risk almamanızı, taze yumurta tüketmenizi tavsiye ederiz.

5-)Yumurta Sarısı ve Beyazının Rengine Bakın

Yumurtanın sarısı farklı tonlarda olabilir. Bu yumurtanın bayat olduğunu göstermez ancak yumurtanın sarısındaki renk matlaşmış ve üzerinde farklı renkte oluşumlar meydana gelmiş ise yumurta bayatlamıştır. Aynı şekilde yumurtanın akının rengine bakılarak yumurtanın bayatlayıp bayatlamadığı anlaşılabilir.

Yumurtanın akının rengi buğulu bir hal aldıysa tam saydam değil ise yumurta yüksek ihtimal bayatlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ