Yapışkan Bant Artıkları Nasıl Temizlenir?

Yapışkan Bant Artıkları Nasıl Temizlenir?

Bant lekeleri, odaların duvarlarında kalıcı olan ve son derece rahatsız edici bir görünüme neden olan lekelerdir. Uzun süreli olarak bantın duvarda yapışık kalması ve ardından çıkarılması ile banta yapışık olan yapışkan bölüm duvarda kalır ve kolay kolay da temizlenmez. Duvarda kalan ve leke yapan bant izlerinin temizlenmesi için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktaların kullanımı ile duvarlarda ya da zeminde meydana gelen ve sorun yaratan bant lekeleri kolaylıkla temizlenecektir.

Bant Temizlemenin Püf Noktaları

  • Bant lekelerine karşı kullanılabilecek en pratik yöntemlerden bir tanesi fön makinesidir. Bant lekesi bulunan bölgeye fön makinesi tutularak bant kalıntıları eritilebilir ve ardından ıslak biz bez kullanılarak bu lekeler temizlenebilir. Bu işlemin püf noktası, bant lekesinin temizlenmesi sırasında lekenin etrafa yayılmamasına dikkat edilmesidir. Bu yöntem camda bulunan bant lekelerinin temizlenmesi için de kullanılabilmektedir.
  • Bant lekelerinin temizlenmesi için kullanılacak etkili yöntemlerden bir tanesi de ütü kullanımıdır. Bant lekesi bulunan bölgeye biz bez konur ve ütü bu bezin üzerinde gezdirilir. Bu yöntem duvardaki ısınan bant kalıntılarının beze geçmesini sağlayacaktır.
  • Bant lekelerinin temizlenmesi için kimyasal ürünlerin kullanımı tavsiye edilmemektedir. Çünkü kimyasal malzemeleri duvarın boyasına zarar verir ya da lekenin daha fazla yayılmasına yol açabilir.
  • Özellikle metal, cam ve parke zeminlerde bulunan bant lekelerinin temizlenmesinde kullanılan kazıma yöntemi de işe yarayabilir. Genel olarak spatula ya da sivri bir cisimle uygulanabilir. Ancak çok fazla bastırılmamalıdır, çok güç uygulama sonucunda zemin zarar görebilir.

Bant Temizlemenin Diğer Yöntemleri

  • Bir mutfak eşyası ya da bir kap içine sığabilecek büyüklükte eşyalar için kullanılan bir başka yöntem ise sabunlu sıcak su kullanımıdır. Bant izi bulunan kap bir müddet sıcak suda bekletilir ve daha sonra bulaşık süngeri ya da mikrofiber bez yardımı ile silinir. Aynı şekilde karbonat ve sıvı yağ eklenmiş bir kabın içine bant lekeli eşya konur ve 10 dakika kadar bekletilir. Ardından yine yumuşayan lekeler sabunlu bez kullanılarak temizlenir.
  • Bant lekelerinin çıkarılması için kullanılabilecek bir başka yöntem de çamaşır sodasıdır. Bant lekesi bulunan eşya, bir kaba konur ve içine bir su bardağı kadar çamaşır sodası ile sıcak su eklenir. Soda sayesinde kalıntı kısa zamanda temizlenecektir. Daha sonra eşya durulanarak kuru bir bezle temizlenmelidir.
  • Pürüzsüz ve sert zeminlerde bulunan bant lekeleri, tuvalet ispirtosu kullanımı ile kolaylıkla temizlenmektedir. İspirto, bez ya da kağıt havluya dökülür, daha sonra zemin bu bez ya da kağıt havlu ile silinir. Bir süre lekeli bölgenin ovalanması gerekebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ